ACM: Overstappen loont!

Consumenten weten dat je met het overstappen naar een andere energieleverancier veel geld kunt besparen. Cijfers van de Autoriteit Consument & Markt laten zien dat 52% van de consumenten bewust is dat overstappen loont. Met overstappen valt tot wel 400 euro per jaar te besparen. Wil je snel en eenvoudig besparen? De energievergelijker geeft de beste deal.

Ontwikkelingen 2018

De cijfers in de Energiemonitor 2018 laten een duidelijk beeld zien. Steeds meer consumenten stappen over naar een andere energieleverancier. Van april 2017 tot en met maart 2018 zijn 1,3 miljoen huishoudens overgestapt. In de afgelopen drie jaar is 42% van de consumenten daadwerkelijk overgestapt. Het aantal consumenten dat nog nooit is overgestapt, is sterk gedaald. In 2015 was 36% van de consumenten nog nooit overgestapt en in maart 2018 was dit gedaald naar 26%. De helft van de consumenten geeft aan het komende jaar opnieuw te gaan vergelijken.

Overstappen en besparen

Overstappen is zo geregeld. De angst om afgesloten te zijn van elektriciteit en gas is een fabel. Het enige wat nodig is, is een goed vergelijk. Dus wil je besparen tot bijna 400 euro? Bekijk onze energievergelijker en je vindt eenvoudig en snel jouw beste deal.