Anode Energie

Faillissement, klanten naar VanHelder

Anode Energie is een zelfstandig opererend energiebedrijf dat gevestigd is in Barendrecht. “Onze service is de positieve schakel binnen Anode Energie. Dit kost ons geen energie maar levert de klant wel energie op” dat is Anode haar motto. Anode Energie streeft er naar om servicegerichte organisatie te zijn die wordt aanbevolen. Betrouwbaarheid, klanttevredenheid en duurzame bedrijfsresultaten staan centraal.

Anode is opgericht in 2001 en leverde in eerste instantie aan de zakelijke markt. In 2006 is Anode gestart met de levering aan consumenten. De levering aan kleinverbruikers groeide in 2015 door de overname van KAS Energie. In 2016 ging BAS Nederland failliet en werden de klanten overgedragen aan Anode. Naast Nederland is Anode actief in België, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. Uitgangspunt is de levering van energie met aandacht voor de klant. De deelname in de technologie startup Senfal is een biedt voor Anode toegang tot de markt van slimme technologische oplossingen voor de inkoop en verkoop van energie. Senfal biedt een software oplossing voor slimme energielevering door afnamepatronen automatisch af te stemmen op de actuele inkoopprijzen op de energiemarkt.

Acties & Aanbiedingen

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Anode Energie

Anode Energie levert op een betrouwbare en eerlijke manier energie. Jouw behoeften staan centraal en je verdient onze aandacht. Voor stroom bieden wij grijs en groen aan. En heb je de keuze uit een vaste of variabele prijs. Voor gas bieden wij alleen een variabele prijs aan.

Hoe werkt overstappen naar Anode Energie?

  • Overstappen is eenvoudig via de website. Je doorloopt een aantal stappen en op basis van jouw persoonlijke situatie en keuzes wordt een maandbedrag berekend.
  • Na het doorlopen van de stappen heb je je aangemeld als klant bij Anode Energie en kun je de overeenkomst uitdraaien. In de overeenkomst staan de contractvoorwaarden. De overeenkomst dien je ondergetekend op te sturen naar ons.
  • Bij ontvangst van de ondertekende overeenkomst gaan wij de overstap verder regelen.

Anode Energie en duurzaamheid

Anode Energie heeft geen eigen productie om groene stroom op te wekken. Bovendien zijn geen investeringen voorzien om te investeren in duurzame opwekking. Het bedrijf koopt stroom op de groothandelsmarkt en levert deze aan eindklanten. De geleverde stroom is 100% op basis van de handelsmix. De ACM stelt deze samen wanneer de herkomst van de stroom niet is te herleiden. De ACM hanteert een verdeling over de verschillende fossiele bronnen voor elektriciteitsopwekking als de opwekking met kernenergie.

Contact met Anode Energie

  • Telefonisch contact via 0180-644404 op maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00 uur.
  • Contact per email, klantenservice@anode.nl.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Anode Energie
Postbus 9034
3007 AA Rotterdam

Nu besparen op energie.