BAS Nederland

BAS Nederland was actief op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf verkreeg de ACM vergunning om energie te leveren eind 2013. BAS was al actief met energielevering sinds 2010. Echter werd zij in 2012 meegetrokken in het faillissement van Trianel Energie. Per 2016 bleek ook voor BAS Nederland de nasleep rond Trianel en de aanhoudende prijsdalingen op de groothandelsmarkt, te leiden tot het stoppen van de activiteiten. Klanten van BAS gingen over naar Anode.

BAS: Beneficial to All Stakeholders

Energieleverancier BAS had een mooie positionering. Het bedrijf richtte zich niet op het zoveel mogelijk verkopen van energie, maar om haar klanten juist zoveel mogelijk te besparen. Dit concept was zeer innovatief. Oprichter Arash Aazami won in 2014 met “De weg naar nul” een award in de MIT Climate CoLab Challenge.

Met “De weg naar nul” bood BAS een aantal mogelijkheden waarmee je kon besparen op je energierekening. Klanten werden eigenaar van hun energievoorziening. De gebruiker betaalde een maandelijks bedrag voor het totale proces van opwekken tot levering. Omdat een steeds kleiner deel van het maandbedrag werd gestoken in energie, kon worden geïnvesteerd in energieonafhankelijkheid.