Budget Energie

Budget Energie weet dat weinig mensen zich in energie interesseren. En dat geldt zeker van wie mensen hun stroom en gas krijgen. Atoomstroom was zelfs een merk binnen de Nuts Groep waarvan Budget Energie onderdeel uitmaakt. Budget Energie houdt het daarom simpel en belooft minder: minder betalen voor energie, minder administratieve rompslomp en minder gepraat over duurzaamheid. Budget Energie gewoon groene energie en voordelig tarieven. Naast scherpe tarieven voor huishoudens helpt Budget Energie met het besparen op de zakelijk energiekosten voor MKB en ZZP.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Budget Energie

Energiepakketten afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Ieder huishouden is andere. Wat hebben de pakketten met elkaar gemeen?

 • 100% groene stroom uit de wind en zon. Hollandse windmolens en aangevuld met windenergie uit Europa. Zonne-energie uit Italië.
 • Persoonlijke en goede service. Is een 8,1 goed genoeg voor jou?
 • De overstap naar Budget Energie. Heel gemakkelijk, wij regelen het!
 • Blijvend lage tarieven, ook als je langer klant bent.

Hoe werkt overstappen naar Budget Energie?

Na de aanvraag van je energiecontract worden een aantal zaken in gang gezet.

 • Je ontvangt binnen 3 dagen een welkomstmail met de startdatum van onze levering en je termijnbedrag.
 • Na de wettelijke bedenktijd meden we je af bij de energieleverancier.
 • Je krijgt toegang tot je online account en kan je voorstelbedrag zelf verhogen of verlagen.
 • Voor de start van de levering vragen we je om de meterstanden. (ongeveer 1 dag voor levering) Je kunt je meterstanden gemakkelijk online doorgeven.
 • De startlevering is op het moment dat je de meterstanden hebt doorgegeven.

Het overstapproces bij Budget Energie duurt maximaal 25 werkdagen. Wij kijken altijd naar het Contract Einde Register en houden rekening met het aflopen van je huidige energiecontract. De einddatum van dat contract is onze startdatum. Dat scheelt je een opzegboete van je vorige leverancier.

Budget Energie en Duurzaamheid

Budget Energie investeert niet in eigen productie-installaties en produceert zelf geen stroom. De stroom die wordt ingekocht wordt door certificaten groen gemaakt. 100% van de inkoop is op basis van de handelsmix, aldus het rapport Onderzoek duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers 2017. De levering wordt met wind- en zoncertificaten groen gemaakt.

Budget Energie en Nuts Groep

Budget Energie is onderdeel van de Nuts Groep. Naast Budget Energie maken NLE en het Belgische Elegant ook deel uit van Nuts Groep. De groep wil de energiemarkt nog eenvoudiger en concurrerender maken. Met ruim 800.000 aansluitingen in Nederland en België timmert Nuts Groep aan de weg om de nummer 4 te worden in Nederlandse en Vlaamse energiemarkt. De deelname van 50% van de investeringsmaatschappij Waterland geeft de financiële slagkracht om deze ambities te gaan verwezenlijken. Met de slimme no nonsense reclames #Doeerietsleuksmee en de samenwerking met Mediamarkt per 2018 is marketingtechnische een grote stap voorwaarts gemaakt. Daarnaast is op inkoopvlak een stap gemaakt door de specialistische dienstverlener Energy Global in te lijven.

Nuts Groep heeft de ambitie om per 2020 de grens van 1 miljoen klanten te breken. Sjef Peeraer de oprichter gaat dan ook per 1 januari 2019 zich richten op business development. Eerder kwam hij al met Atoomstroom op de markt. En het is aannemelijk dat er een nieuwe propositie aan zit te komen. Het domein www.boerenenergie.nl is eind 2018 door Nuts Groep geregistreerd. Volgt Nuts Groep hiermee Vandebron als het gaat om Energie van de Boer? Of is er een gelijkwaardige propositie als Essent Dakvrienden om asbestdaken bij boeren te vervangen voor zonnedaken?

Sjef Peeraer oprichter doet wat leuks met energie

Contact met Budget Energie

 • Je kan voor je vragen terecht bij de online klantenservice.
 • Telefonisch contact via 020-2055555 op maandag t/m vrijdag van 08:30 – 18:00 uur.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Budget Energie
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam

Nu besparen op energie.