Consumentenbond start Zekergroen Energiecollectief

De Consumentenbond is samen met Natuur & Milieu een energiecollectief gestart dat consumenten helpt met de overstap naar een 100% duurzaam energiecontract met groene stroom van Nederlandse bodem.

Zekergroen Energiecollectief

Vanaf 28 april kunnen consumenten terecht bij het Zekergroen Energiecollectief. Het collectief biedt 100% groene stroom opgewekt in Nederland. Bovendien mogen alleen de allergroenste energieleveranciers een aanbod doen. Dat zijn de bedrijfen die in de jaarlijkse stroomranking minimaal een 8,5 scoren. Deze bedrijven leveren 100% duurzaam opgewekte elektriciteit en investeren in nieuwe opwekcapaciteit in Nederland. Het aanbod van de deelnemende energieleveranciers wordt geselecteerd op duurzaamheid en dan op basis van prijs.

Met de huidige lage energieprijzen biedt het collectief extra voordeel. ‘Consumenten kunnen honderden euro’s per jaar besparen door over te stappen. Met het Zekergroen Energiecollectief ben je bovendien 3 jaar lang verzekerd van een voordelig tarief’ aldus Dorien Ackerman, directeur campagnes van Natuur & Milieu.

Het Zekergroen Energiecollectief is geheel vrijblijvend en alleen de allergroenste energieleveranciers mogen eind mei hun scherpste tarieven aanbieden. Het winnende bod wordt kenbaar gemaakt en je kan half juni beslissen of je het aanbod accepteert.

Interessant?

Is deelname interessant? Het Zekergroen Energiecollectief biedt gemak en de zekerheid dat je – indien je het aanbod accepteert – een energiecontract afsluit voor drie jaar. Echter met de energievergelijker regel je zelf jouw 100% duurzame energieleverancier (Groen uit NL) en daarbij heb je zelf de keuze uit de verschillende contractperioden. Uiteindelijk blijken 1-jaarscontracten het meeste voordeel op te leveren. Enerzijds door scherpe tarieven. Anderzijds door welkomstkortingen.