De naam Nuon verdwijnt van de Nederlandse markt

De naam Nuon gaat verdwijnen van de Nederlandse markt. De Zweedse eigenaar Vattenfall maakte bekend de naam Nuon geleidelijk wordt veranderd in Vattenvall.

Naamsverandering Nuon

Vattenfall is sinds 2009 eigenaar van Nuon met de koop is toentertijd afgesproken om de merknaam Nuon tenminste 4 jaar onaangetast te laten. Dat Vattenvall nu pas de rebranding doorzet heeft te maken met de veranderende markt en de kracht van het merk Nuon. Dat de kracht van een sterk merk niet onderschat mag worden, blijkt ook uit het feit dat innogy de naam Essent blijft voeren in Nederland. Essent is immers onderdeel van innogy.

Binnen de Vattenfall groep was Nuon de enige afwijkende merknaam die werd gevoerd. Nu ondergaat Nuon een geleidelijke naamswijziging naar de naam van het moederbedrijf dat in het Zweeds waterval betekent. Belangrijk reden is het uitdragen van één boodschap onder één merknaam. Vattenvall heeft de ambitie om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven. Door samen te gaan onder één naam, zijn grotere stappen mogelijk.

Voor klanten zal het merk niet direct verdwijnen. “Samen gaan we op weg naar een mooie, duurzame toekomst. Voor ons, en voor onze kinderen.” aldus Cindy Kroon, directeur Klanten bij Nuon.

Vattenfall reeds actief

Vattenfall is al actief onder de eigen naam in Nederland. Namelijk bij de ontwikkeling van windmolens op zee. In maart van dit jaar won het Zweedse staatsbedrijf de zogenoemde ‘subsidieloze tender’ voor het windpark Hollandse Kust (zuid) met een opgesteld vermogen van 700 – 750 MW. Dat vermogen is goed voor een productie van duurzame energie voor 1 tot 1,5 miljoen huishoudens.

Schaalvoordelen

Schaalvoordelen en deskundigheid van Vattenvall hebben ook bijgedragen aan de recente overeenkomst met McDonald’s. Nuon was reeds actief op de markt van elektrisch vervoer, maar de samenwerking met McDonald’s maakt dat Nuon/Vattenfall nu ook actief is op de snellaaadmarkt van Nederland. Door nu onder Vattenfall te opereren, kan het bedrijf gemakkelijker de propositie uitbreiden buiten de landsgrenzen.