Eneco

Duurzame energie van iedereen. Eneco gaat voor de toekomst en maakt een principiële keuze voor duurzame energie. Duurzaam, de enige weg naar continuïteit van energie op de lange termijn. Eneco voor duurzaam, toonaangevende dienstverlening en betaalbaarheid.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Eneco

Eneco is een van de grotere energiebedrijven in Nederland die bewust kiest voor duurzame energie. Welkom in de nieuwe wereld. Wij bieden 100% groene stroom. Voor gas bieden wij CO2 compensatie, zodat je echt bijdraagt aan een duurzamere wereld. Naast energie bieden wij slimme innovaties die jou helpen om energie te besparen, op te wekken of zelfs terug te leveren. De energiepakketten die wij bieden, kennen een looptijd van 1, 3 of 4 jaar.

Hoe werkt overstappen naar Eneco?

  • Je kiest op basis van jouw persoonlijke situatie het aanbod dat bij jou past.
  • Na jouw keuze ontvang je een bevestigingsmail en je hebt 14 kalenderdagen bedenktijd.
  • Wij regelen de gehele overstap van energieleverancier na het verstrijken van de bedenktijd. Dat is een administratief proces en de energielevering blijft gewoon doorgaan.

Opzegvergoeding

Eneco vergoed de boete van je huidige leverancier tot een maximum van 125 euro per product. Dit bij het afsluiten van een energiecontract met een looptijd langer dan 3 jaar. Beëindig je je contract voortijdig bij Eneco, dan kunnen wij een boete in rekening brengen. Dit kun je nalezen in de leveringsovereenkomst.

Duurzaamheid en slimme innovaties

Eneco heeft een duidelijke koers ingezet naar duurzaamheid. Ook dit jaar scoorde Eneco in het onderzoek naar de duurzaamheid van Nederlandse energieleveranciers goed. Het cijfer steeg van 7 naar 7,9 mede door de investeringen in duurzame energieproductie.

De afgelopen jaren werd voor ruim 300 miljoen euro geïnvesteerd in duurzame energieproductie. Afgelopen jaar werd de mijlpaal van 1.000 MW aan duurzame opwekkingsvermogen gepasseerd. Eneco heeft windparken in Nederland en bedrijven als Google en de NS nemen 100% windenergie af voor respectievelijk de datacenters en het laten rijden van de treinen. Eneco levert daarnaast warmte via grootschalige warmtenetten. Eneco is daarnaast een sterke voorstander van technologische innovaties om de energietransitie te versnellen.

Toon is het bekendste voorbeeld van een slimme innovatie. Toon de slimme thermostaat die jou helpt besparen tot wel 10%. Ook veiligheid regel je met Toon. De slimme rookmelders van Fibaro koppel je eenvoudig aan Toon. Zelfs apparaten kan je aan- en uitzetten met Toon. Daarnaast creëer je een persoonlijke sfeer door de draadloze LED verlichting van Philips. De Hue-lampen zijn ook te koppelen aan Toon.

Toon is niet de enige innovatie waarbij Eneco betrokken is. Andere innovaties zijn onder andere: WarmteWinner, Luminext en Jedlix.

  • WarmteWinner. De WarmteWinner doet precies wat de naam zegt: het terugwinnen van warmte uit de ventilatielucht die jouw woning verlaat. Met een warmtepomp wordt deze laagwaardige warmte opgehoogd naar warmte met een temperatuur van 60 graden Celsius. Met de WarmteWinner kan je tot de helft op je gasverbruik besparen.
  • Luminext: slimme verlichtingsoplossingen voor de openbare ruimte. Duurzame en energiezuinige oplossingen voor de openbare verlichting in gemeentes door LED en intelligente en dynamische aansturing zodat het verlichtingsniveau wordt aangepast aan de behoefte.
  • Jedlix als platform voor het slim laden van elektrische auto’s. Met #ichargesmart heb je de slimste en goedkoopste manier om je elektrische auto te laden. Onlangs demonstreerde Jedlix samen met TenneT de rol van elektrische auto’s voor het balanceren van het elektriciteitsnetwerk.

Contact met Eneco

  • Je kan voor je vragen terecht bij de klantenservice voor consumenten.
  • Telefonisch contact via 0900-0201 op maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00 uur.
  • Voor vragen over de slimme thermostaat Toon neem je contact op met Toon support.
  • Wil je telefonisch contact over Toon: 0900-2353632. Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 20:00 uur.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Eneco Consumenten
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

Nu besparen op energie.