Energie goedkoper; daling variabele tarieven

De variabele tarieven voor energie gaan vanaf 1 juli omlaag en huishoudens met een variabel contract voor onbepaalde tijd gaan daardoor minder betalen voor energie. Een gemiddeld huishouden bespaart straks ruim € 100 op jaarbasis.

Dalende energietarieven

De energietarieven voor vaste contracten waren in april al historisch laag als gevolg van een milde winter, lage olieprijzen en de coronacrisis. Nu de variabele tarieven opnieuw worden vastgesteld – energieleveranciers wijzigen hun variabele tarieven op 1 januari en 1 juli – laten deze ook een daling zien.

Energierekening ruim € 100 lager

Voor een gemiddeld huishouden en een energiecontract voor onbepaalde tijd, gaat de energierekening op jaarbasis ruim 100 euro omlaag. De daling van de gastarieven heeft het grootste aandeel in de daling van de energierekening. De variabele gastarieven bij twee van de drie grootste energieleveranciers (Eneco, Vattenfall) zijn gedaald met 20,41%. Voor de elektriciteitstarieven bedraagt de daling 9,62%. De nieuwe tarieven zijn geldig per 1 juli en wat niet zijn de overheidsheffingen en netbeheerkosten.

Vaste tarieven vaak voordeliger

Nu de variabele energietarieven gedaald zijn, gaat de energierekening omlaag. Maar weet je dat je nog meer kunt sparen? Een energiecontract met vaste tarieven voor een bepaalde tijd biedt doorgaans meer voordeel omdat je profiteert van aanzienlijke kortingen. Afgelopen jaar zijn 1,7 miljoen huishoudens overgestapt van energieleverancier en beparen hiermee honderden euro’s.

Wil je nu profiteren van de lage energieprijzen? En bovendien een aantrekkelijke korting krijgen? Gebruik de energievergelijker voor het vinden van jouw nieuwe energiecontract.