Energie vergelijken

Overstappen maakt het gemakkelijk om energiecontracten van de energieleveranciers onderling te vergelijken. In 5 eenvoudige stappen vind je de beste deals voor jouw persoonlijke situatie. De concurrentie op de energiemarkt geeft jou het voordeel. Met aantrekkelijke tarieven en exclusieve kortingen bespaar je gemiddeld € 300 per jaar op je energiekosten. Wil jij net als 1,3 miljoen huishoudens besparen?

Besparen in 5 stappen

Stap 1 Moment overstappen

Kijk naar jouw huidige energiecontract om te achterhalen of de looptijd is verlopen. Pak je contact erbij, de papieren versie of raadpleeg jouw persoonlijke pagina. Bijvoorbeeld Mijn Essent of Mijn Nuon. Contracten die zijn verlopen, worden omgezet naar een onbepaalde tijd contract. Contracten voor onbepaalde tijd zijn vrij opzegbaar en je kunt meteen aan de slag met het vergelijken van energie.

Is het contract nog niet verlopen? Hanteer 6-8 weken voor de einddatum om te gaan vergelijken. Dan lopen de contracten in elkaar over.

Stap 2 Jouw energieverbruik, pak de jaarafrekening erbij

Met het raadplegen van de contractgegevens, heb je meteen de mogelijkheid om de meest recente verbruiksgegevens erbij te zoeken. De recente verbruiken zijn het uitgangspunt voor het beste vergelijk.

Geen inzicht in jouw verbruiken? De vergelijker biedt een schatting op basis van jouw gezinssituatie.

Stap 3 Duurzaamheid, groen of grijs

Duurzaamheid wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Je hebt in de vergelijker de mogelijkheid om jouw voorkeuren voor duurzaamheid kenbaar te maken.

Groene stroom en CO2 gecompenseerd gas en zelfs de opwekkingsbron van stroom: wind of zon. De filters bieden jouw de keuze voor de verschillende opties.

Stap 4 Contractvorm, vast of variabel

De filters geven jou de keuzemogelijkheden uit vaste en variabele energietarieven. Wil je nergens aan vast zitten? Het variabele contract is dan de keuze. Deze contracten wijzigen twee maal per jaar. Ook bieden de energieleveranciers geen exclusieve kortingen op variable contracten. De beste deal is een vast contract.

Stap 5 De beste energieleverancier voor jou

Het doorlopen van de 4 voorgaande stappen, geven de belangrijkste keuzemogelijkheden. Je hebt de gegevens al in gevoerd of je kan dit nu doen. De uitkomst de laagste jaarprijzen voor energie. Met de welkomstkortingen die aan het einde worden uitbetaald, pak je het meeste voordeel.