Energievergelijker

Gemakkelijk & Snel

  • Stap voor stap de beste deal
  • Op één plaats vergelijken van aanbieders

Direct Besparen

  • Beste deal door vergelijken van aanbieders die jou als klant willen
  • Bespaar honderden euro’s

Overstapgaranties

  • Overstappen biedt een onafhankelijke keuzehulp
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Energie vergelijken

Met de vergelijker van Overstappen is het eenvoudig en snel besparen op je energierekening. Je vergelijkt de verschillende energiecontracten en vindt binnen een paar minuten de beste deals voor jouw persoonlijke situatie. Juist de concurrentie tussen de energieleveranciers, maken dat je exclusieve kortingen en tarieven krijgt via Overstappen. Daarmee bespaar je tot ruim € 500. (Energiemonitor 2019, ACM) In een aantal stappen ga je vergelijken en stap je over naar de beste deal.

Stap 1: Het beste moment om te vergelijken

Je huidige energiecontract geeft antwoord op wanneer je kan overstappen. Zoek deze erbij. Is je contract al verlopen? Of heb je een contract voor onbepaalde tijd? In deze gevallen is je contract vrij opzegbaar en kun je aan verder met stap 2. Is je contract nog niet verlopen? Je kunt het beste vergelijken tegen het einde van je contract. (6-8 weken voor afloop) Stap je dan over, dan lopen de contracten in elkaar over.

Stap 2: Pak de jaarrekening erbij

De recente jaarrekening geeft je jaarlijkse energieverbruik. Gebruik deze gegevens in de verbruiker voor de beste vergelijking. Je jaarverbruik kan mede bepalend zijn voor de exclusieve kortingen en tarieven. Geen verbruik? Op basis van adres en persoonlijke gegevens als type woning en grootte van het huishouden, wordt een schatting gemaakt.

Stap 3: Duurzame energie

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Voor groene stroom kan je kiezen uit de bron (wind of zon) en de herkomst (Nederland of buiten Nederland). Helaas is groen gas niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar. Daarom wordt CO2 gecompenseerd gas door verschillende leveranciers aangeboden. Met de filter opties heb je de keuze uit groen en grijze energie. Om het makkelijk te maken biedt de filter optie ook Duurzame energieleveranciers. Je kiest dan voor een 100% duurzame energieleverancier.

Stap 4: Vast of variabel

In de vergelijker kan je filteren op vaste en variabele tarieven. Wil je nergens aan vast zitten? Kies dan het variable contract. Houdt er wil rekening mee dat de tarieven twee keer per jaar wijzigingen. Variabele contracten zijn ook duurder. De beste deals krijg je door te kiezen voor vaste tarieven.

Stap 5: De beste deal

Met jouw gegevens en persoonlijke voorkeuren kan je gaan vergelijken. In de vergelijker zie je de energieleverancier met de beste deal voor jouw persoonlijke situatie.

Steeds meer mensen stappen over. En overstappers blijven overstappen. Daarmee dwingen ze energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen. Sommige Nederlandse consumenten kunnen 500 euro per jaar besparen op hun energierekening.

Energiemonitor 2019, ACM

Overstappen van energieleverancier

Energie is een grote kostenpost in huishoudens en je kunt besparen door energiebesparende maatregelen te nemen in je woning of door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Waar moet je dan opletten zodat jij de beste aanbieding krijgt?

Wees bewust dat je op een aantal onderdelen van de energierekening niet kan besparen. De kosten van de netbeheerder worden jaarlijks vastgesteld en zijn gekoppeld aan je woonadres. Ook overheidsheffingen zoals energiebelasting, opslag duurzame energie en de vermindering energiebelasting (heffingskorting) liggen vast. Bovendien kan je ook niet besparen op btw. Waar je wel op kunt besparen is het zogenaamde leveringsdeel. Dit deel omvat 36% van je energierekening.

Je kan dus besparen op het leveringsdeel door het vergelijken van de verschillende energieleveranciers. Onze energievergelijker maakt het jou makelijk omdat op basis van jouw persoonlijke situatie de beste aanbieding wordt berekend. Daarbij heb je de keuze uit vaste en variabele tarieven. Bij vaste tarieven heb je meer zekerheid maar tussentijds kan je teveel bepalen wanneer de energieprijzen dalen maar meestal zijn de vaste tarieven toch het voordeligst. De keuze tussen een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Daarbij bieden contracten voor onbepaalde tijd de vrijheid om op elk moment over te stappen. Wel loop je dan welkomstkortingen mis.

Met een jaarcontract met vaste tarieven voor stroom en gas en een welkomstkorting kun je vaak het meest besparen. Let dan wel op dat je na een jaar vaak automatisch overgaat op een contract voor onbepaalde tijd met hogere tarieven.