ENGIE

ENGIE werkt aan de toekomst. In Nederland richten wij ons op zowel de consumenten als de zakelijke markt. ENGIE is de merknaam en staat voor de samenwerking tussen de verschillende bedrijven. Samen staan we voor de ontwikkeling van duurzame energie, CO2-arme energie en het terugdringen van het energieverbruik. ENGIE levert naast energie ook slimme oplossingen om energie te besparen. De overname van Sungevity International biedt voor ENGIE haar klanten een gemakkelijke en leuke manier om over te stappen op zonne-energie.

Aanbiedingen & Acties

De aanbiedingen en acties van ENGIE:

Of profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar ENGIE

ENGIE maakt de energie van morgen van al voor je beschikbaar. Zelf kiezen uit de verschillende duurzame energiebronnen: wind, zon en water. In Nederland, België, Frankrijk en Italië staan de bronnen voor ENGIE Opgewekt. Met bosgecompenseerd gas draag je bij aan een groener en gezonder Nederland. Bij de afname van gas doen wij een donatie aan de stichting Trees for All. Met Opgwerkt voor Elkaar kies je een bron uit de buurt: energie voor en door elkaar. Energie die is opgewekt door de mensen om je heen! Met ENGIE Helder kies je voor ons basisproduct: altijd groene stroom met 1, 2 of 3 jaar zekerheid.

Hoe werkt overstappen naar ENGIE?

  • Je kiest jouw product op onze website. Dat is heel eenvoudig en is snel geregeld.
  • Na jouw aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. Je hebt dan 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd.
  • Nadien gaan wij verder met de overstap en regelen wij de opzegging bij je oude leverancier.

Opzegvergoeding

De boete wordt vergoed door ENGIE. Daarbij gelden de volgende voorwaarden.

  • Bij een ENGIE product met looptijd 1 jaar wordt de boete niet vergoed.
  • Bij een ENGIE product met looptijd 2 jaar wordt de boete vergoed tot een maximum van 75 euro per product.
  • Bij een ENGIE product met looptijd 3 jaar of langer wordt de boete vergoed tot een maximum van 125 euro per product.

In de leveringsovereenkomst staat of je aanspraak maakt op een boetevergoeding.

ENGIE en duurzaamheid

De Consumentenbond, Greenpeace, Stichting Natuur & Milieu en WISE onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomlevering aan consumenten. Het resultaat van het onderzoek 2017 beoordeelt ENGIE als vervuiler. (cijfer 4,9) De achterliggende redenering is dat ENGIE als grootschalig internationaal energiebedrijf in Nederland slechts een kleine speler is. Inkoop en levering hebben afgezet tegen de andere criteria een te gering gewicht. Het criterium productie weegt het zwaarst en ENGIE maakt voor de opwekking gebruik van fossiele brandstoffen.

Overname Sungevity International

De overname van Sungevity International door ENGIE is een grote stap voorwaarts in zonne-energie. ENGIE en Sungevity werkte al samen in Nederland en België en door de overname wordt de rol van ENGIE in de energietransitie verder versnelt. Alle Europese activiteiten van Sungevity vallen door de overname onder ENGIE. Sungevity werkt aan de Rooftop Revolution en met ENGIE als moeder wordt het voor consumenten gemakkelijk om over te schakelen op zonne-energie. Ontwerp en installatie worden geheel uit handen genomen en nadien ga je gemiddeld € 700 besparen via de ENGIE zonnepanelen. Bovendien wordt een garantie van 10 jaar afgegeven op de elektriciteitsproductie van de zonnepanelen.

Contact met ENGIE

  • Je kan online alles regelen bij ENGIE, via MijnENGIE of via de ENGIE app.
  • Je kan ons telefonisch bereiken op 088-4446666. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.
  • De veelgestelde vragen en het antwoord, de klantenservice staat voor je klaar.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

ENGIE Nederland Retail B.V.
Postbus 10087
8000 GB Zwolle

Nu bij ENGIE: € 150 cashback.