ENGIE

ENGIE werkt aan de toekomst. In Nederland richten wij ons op zowel de consumenten als de zakelijke markt. ENGIE is de merknaam en staat voor de samenwerking tussen de verschillende bedrijven. Samen staan we voor de ontwikkeling van duurzame energie, CO2-arme energie en het terugdringen van het energieverbruik. ENGIE levert naast energie ook slimme oplossingen om energie te besparen.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar ENGIE

ENGIE maakt de energie van morgen van al voor je beschikbaar. Zelf kiezen uit de verschillende duurzame energiebronnen: wind, zon en water. De energie van ENGIE is 100% te herleiden tot de bron. Zo kan je kiezen uit energie afkomstig van de windparken op de Noordzee of één van de andere 100 Nederlandse bronnen. Bijvoorbeeld windpark Riedpolder, maar ook van ENGIE klanten of een bedrijf bij jou uit de buurt. Je kiest zelf jouw eigen energiebron. ENGIE blijft investeren in de duurzame toekomst en zo is Flevokust een zonnepark met meer dan 90.000 zonnepanelen. Ook buiten Nederland bouwt ENGIE aan een duurzame wereld. Het bedrijf is een van de grootste investeerders in de opwek, distributie en opslag van duurzame energie. Als klant van ENGIE maak je dus écht het verschil.

Hoe werkt overstappen naar ENGIE?

  • Je kiest jouw product op onze website. Dat is heel eenvoudig en is snel geregeld.
  • Na jouw aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. Je hebt dan 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd.
  • Nadien gaan wij verder met de overstap en regelen wij de opzegging bij je oude leverancier.

Opzegvergoeding

De boete wordt vergoed door ENGIE. Daarbij gelden de volgende voorwaarden.

  • Bij een ENGIE product met looptijd 1 jaar wordt de boete niet vergoed.
  • Bij een ENGIE product met looptijd 2 jaar wordt de boete vergoed tot een maximum van 75 euro per product.
  • Bij een ENGIE product met looptijd 3 jaar of langer wordt de boete vergoed tot een maximum van 125 euro per product.

In de leveringsovereenkomst staat of je aanspraak maakt op een boetevergoeding.

ENGIE en duurzaamheid

De Consumentenbond, Greenpeace, Stichting Natuur & Milieu en WISE onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomlevering aan consumenten. Het resultaat van het onderzoek 2017 beoordeelt ENGIE als vervuiler. (cijfer 4,9) De achterliggende redenering is dat ENGIE als grootschalig internationaal energiebedrijf in Nederland slechts een kleine speler is. Inkoop en levering hebben afgezet tegen de andere criteria een te gering gewicht. Het criterium productie weegt het zwaarst en ENGIE maakt voor de opwekking gebruik van fossiele brandstoffen.

Overname Sungevity International

De overname van Sungevity International door ENGIE is een grote stap voorwaarts in zonne-energie. ENGIE en Sungevity werkte al samen in Nederland en België en door de overname wordt de rol van ENGIE in de energietransitie verder versnelt. Alle Europese activiteiten van Sungevity vallen door de overname onder ENGIE. Sungevity werkt aan de Rooftop Revolution en met ENGIE als moeder wordt het voor consumenten gemakkelijk om over te schakelen op zonne-energie. Ontwerp en installatie worden geheel uit handen genomen en nadien ga je gemiddeld € 700 besparen via de ENGIE zonnepanelen. Bovendien wordt een garantie van 10 jaar afgegeven op de elektriciteitsproductie van de zonnepanelen.

Contact met ENGIE

  • Je kan online alles regelen bij ENGIE, via MijnENGIE of via de ENGIE app.
  • Je kan ons telefonisch bereiken op 088-4446666. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.
  • De veelgestelde vragen en het antwoord, de klantenservice staat voor je klaar.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

ENGIE Nederland Retail B.V.
Postbus 10087
8000 GB Zwolle

Nu besparen op energie.