Essent koopt Vandebron

Energiebedrijf Essent heeft de duurzame energieleverancier Vandebron overgenomen. Met de overname gaat Vandebron verder als energielabel onder Essent. Naast Essent, Energiedirect en voor de zakelijke markt Powerhouse, voegt Vandebron 100% duurzaam toe. Hiermee verstevigt Essent haar positie op de Nederlandse markt en de verdere verduurzaming daarvan.

Vandebron verder als energielabel

Vandebron werd in 2014 opgericht door Remco Wilcke, Aart van Veller, Mathijs Guichelaar en Michael Fraats. Het bedrijf was een uitdager van de gevestigde (fossiele) energiebedrijven zoals Essent en Nuon (tegenwoordig Vattenfall). Met de unieke propositie wordt energie ‘tastbaar’ door het verbinden van producenten en afnemers van groene stroom. Het bedrijf groeide en had uiteindelijk 200.000 klanten. Veelal trouwe klanten die kozen voor de 100% duurzame rebelse energieleverancier. Of de klanten trouw blijven nu Vandebron verder gaat onder Essent valt af te vragen. Met de overname krijgt Essent wel een duurzaam merk in handen. “We hadden bij Essent voor elkt wat wils” zegt directeur Patrick Lammers. “Maar nog geen diepgroene leverancier zoals Vandebron om klanten in die hoek te bedienen”. Met Vandebron wordt dit nu gerealiseerd.

Overname Vandebron

Het was sinds afgelopen zomer bekend dat Vandebron opzoek was naar een nieuwe aandeelhouder omdat de investering van een bestaande aandeelhouder afliep. Greenchoice werd onder andere genoemd, maar uiteindelijk is de keus gevallen op Essent. “Uiteindelijk bleek Essent een betere partij dan Greenchoice” aldus Mathijs Guichelaar. Veder garandeerd Essent het in stand houden van de missie, het bedrijf en de standplaats van de medewerkers in Amsterdam. “Bij Greenchoice ging het puur om de klanten” volgens Guichelaar.

Goedkeuring ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 2 december 2019 goedkeuring verleend aan de overname van Vandebron door Essent. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Kortom ondanks het 100% duurzame Vandebron gaat vallen onder een energiereus, valt volop te vergelijken tussen de 100% duurzame aanbieders.

Update: 03-12-2019