De Europeese Commissie heeft de overname van innogy door E.ON goedgekeurd. Wel zijn aan de overname voorwaarden verbonden. Hiermee gaat E.ON zich richten op netwerken en energielevering. RWE gaat zich richten op elektriciteitsproductie. Door de overname gaat innogy als zelfstandig bedrijf weer verdwijnen. Voor Essent, onderdeel van innogy, heeft de overname tot gevolg dat E.ON de nieuwe moedermaatschappij gaat worden.
Overname innogy, Essent
De overname van innogy is het gevolg van de uitwisseling van bedrijfsonderdelen tussen E.ON en RWE. Innogy wordt opgeplistst en de netwerk- en leveringsactiviteiten gaan onder E.ON vallen, elektriciteitsproductie gaat onder RWE vallen. Essent sinds oktober 2016 onderdeel van innogy krijgt daarom een nieuw moederbedrijf. Per september 2019, goedkeuring overname door Europese Commissie, is E.ON de nieuwe eigenaar van Essent. De Europese Commisie stelt wel dat E.ON een aantal activiteiten dient af te splitsen. Onder meer: elektrische laadinfrastructuur (Duitsland), gecombineerde levering warmte en elektriciteit (Duitsland), retailmarkt elektriciteit/gas (Tsjechiƫ) en retail elektriciteit (Hongarije).
E.ON duurzaam
E.ON gaat door de overname van innogy een koers varen die zich richt op de bescherming van het klimaat. Het bedrijf is actief in 15 landen en bedient ruim 50 miljoen klanten. E.ON gaat zicht positioneren als een innovatieve en groene onderneming dat de uitstoot van CO2 wil tegengaan.
RWE vergroend
De transactie heeft voor RWE het gevolg dat zij ook het duurzame pad gaat volgen. Werden de hernieuwbare activiteiten eerder ondergebracht bij innogy en bleef RWE achter met conventionele opwekking (fossiele energie en kernenergie). Nu keren de hernieuwebare activiteiten van innogy terug en krijgt RWE de hernieuwbare opwekkingscapaciteit van E.ON erbij.