Essent start in België met verhuur elektrische fietsen

De Belgische energieleverancier Essent.be gaat zich als eerste leverancier begeven in de markt van elektrische fietsten. Met het huursysteem biedt het bedrijf naast de eigenlijke fiets nog extra diensten waaronder hulp bij pech onderweg en een verzekering voor schade en diefstal.

Mobiliteitsoplossing

Essent.be kijkt voortdurend op welke wijze het bedrijf de klanten kan ondersteunen in hun comfort en energiebehoeften. Met Essent+ wordt ingegaan op bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen. Essent.be zet de volgende stap met het aanbieden van mobiliteitsoplossingen.

Waarom deze stap? De auto is slecht voor het milieu, prijzig en zorgt voor files. Niet opmerkelijk dat de elektrische fiets sterk in opmars is. Als eerst energieleverancier neemt Essent.be een huurmodel voor e-bikes op. “Dit aanbod versterkt ons duurzame karakter”, legt Colin Phillips uit. E-bikes zijn een goed alternatief voor afstanden tot 15 kilometer. “We willen onze klanten helpen om duurzame keuzes te maken en zo samen voor een beter milieu te gaan. Een e-bike verhoogt het comfort, maar zorgt er ook voor dat mensen vaker de auto zullen laten staan”.

Pilotproject

In de proeffase verhuurd Essent 20 elektrische fietsen van het merk Kalkhoff. Kenmerkend is dat deze fietsen beschikken over de sterkste batterij, met 612 Wh goed tot 205 kilometer onder optimale omstandigheden. De huurprijs bedraagt € 74,95 per maand met inbegrip van pechhulp en verzekering. De huurperiode is 3 jaar.

Elektrisch vervoer

Energieleveranciers en elektrisch vervoer is niet nieuw. Vandebron biedt laadoplossingen aan voor thuis en heeft bovendien een laadstation langs de A12. NLE ging zelfs een stap verder naast laadstations bood het bedrijf via NLE Electric Lease de mogelijkheid tot het leasen van een elektrische auto.