Essent start klusjesdienst

Nu consumenten steeds vaker zelf energie opwekken met zonnepanelen is de rol van de traditionele energieleveranciers aan het veranderen. Veel aanbieders richten zich al op serviceconcepten waaronder isolatie en zonnepanelen. Essent gaat een stap verder met het aanbieden van een klusservice.

Keuze consument

Voor de consument is voldoende keuzevrijheid om te kiezen uit de verschillende aanbieders. Prijs, duurzaamheid en service zijn de keuzes voor de consument. De keuze voor prijs is éénvoudig, gebruik de energievergelijker en je vindt de beste energiedeal. Voor duurzaamheid biedt de vergelijker opties om te kiezen voor een 100% duurzame energieleverancier. De keuze voor service, wordt gedreven door persoonlijke ervaring. Wel dienen energieleveranciers te voldoen aan kwaliteitscriteria en wordt door de ACM toegezien op de naleving van het consumentenrecht.

Serviceverlener

De energietransitie en de verschuiving van consument naar producent, maakt dat de verkoop van stroom en gas onder druk komt te staan. Aanbieders van energie kijken naar nieuwe business modellen. Naast energie, het aanbieden van diensten. Zoals verkoop en onderhoud van CV-ketels, isolatie, zonnepanelen en energieadvies. Maar ook niet-energiegerelateerde diensten rukken op. Zo biedt NLE zelfs een alles in één pakket aan. Essent start nu met de klusservice ZoOpgelost.

Essent ZoOpgelost

ZoOpgelost is de klusservice van Essent en 2,4 miljoen klanten kunnen gebruikmaken van deze dienst. Voor een vaste prijs per klus kunnen klanten terecht. Het eerste jaar is de dienst gratis, daarna kost een abonnement 1 euro per maand. Als premium dienst krijgen kanten van Essent 10% korting op de prijs van de klus (niet-spoed) en voorrijkosten worden niet in rekening gebracht. In geval van spoed staat de klusexpert binnen 1 uur voor de deur.

Essent ZoOpgelost heeft een partnership met MainPlus. Voor de uitvoering van spoeddiensten en reguliere klussen verwijst Essent naar de voorwaarden van MainPlus. De voorwaarden stellen dat werkzaamheden buiten kantooruren een toeslag kennen. Voor een spoedklus zelfs hoger, het weekend en feestdagen zelfs het dubbele.

Essent en MainPlus

Essent werkt samen met MainPlus. MainPlus is een dienstverlener voor vastgoed. Opgericht in 2011 zorgt het bedrijf voor maatwerkoplossingen op het gebied van vastgoedonderhoud en -beheer. Voor woningcorporaties, VVE’s, verzekeraars en vastgoedeigenaren wordt door MainPlus 150.000 vastgoedobjecten onderhouden. De samenwerking past in het motto van Essent ‘Helemaal Thuis’ waarbij Essent het huis van klanten ‘comfortabel en energiezuinig’ wil maken.