Essent versterkt positie in energiebesparing

Essent versterkt door de overname van isolatiebedrijf Nederland Isoleert de diensten rond energiebesparing. De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van slimme producten en diensten die bijdragen aan energiebesparing en verduurzaming. Eerder nam Essent al een positie in de zakelijk isolatiemarkt door de overname van Isoprofs. Naast de overname van Nederland Isoleert wordt ook het label Nederland Schildert overgenomen. Voor Essent.be wordt het label Vlaanderen Isoleert toegevoegd.

Essent en Energiebesparing

De zet van Essent om in te zetten op energiebesparing is een invulling van de ondertekening van het Energiebesparingsconvenant. Nederland heeft 7,7 miljoen woningen en volgens Milieucentraal dient nog driekwart te worden geïsoleerd. Met Energie+ gaat Essent de verduurzaming verder versnellen, want energiebesparing is de eerste stap om te komen tot een duurzame woningvoorraad. Een goed geïsoleerde woning betekent een flinke energiebesparing wat goed is voor het milieu en een lagere energierekening.

Nederland Isoleert het grootste isolatiebedrijf

Nederland Isoleert is gestart in 2012 en is uitgegroeid tot het grootste isolatiebedrijf van Nederland op de particuliere markt. Middels isolatiecollectieven, vergelijkbaar met collectieve inkoop van energie of zonnepanelen, wordt bewustzijn gecreëerd. Hiermee krijgt isolatie de aandacht die het verdient, want bij veel mensen is het nog steeds geen aandachtspunt. Door de collectieven en verschillende partnerships worden meer mensen bewust van de voordelen van huisisolatie. De overname van Nederland Isoleert door Essent versterkt de reikwijdte en slagkracht om te werken aan de versnelling van de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland en België.