Essent versterkt positie in consumentenmarkt voor zonnepanelen

De consumentenmarkt voor zonnepanelen is snel groeiend en Essent wil in deze markt een leidende rol spelen. Met de overname van de bedrijven EnergieWonen Groep en ZON7 versterkt Essent haar positie op de particuliere markt voor zonnepanelen. Beide bedrijven gaan deel uitmaken van Essent Energie+.

Netwerk van servicebedrijven

Essent voegt EnergieWonen en ZON7 toe aan haar netwerk van servicebedrijven. Met Energie+ richt Essent zich op aanvullende energiediensten zoals zonnepanelen, isolatie en verwarmingsinstallaties. Het doel is klanten te helpen bij het verduurzamen van woningen en gebouwen. “Essent wil samen met haar servicebedrijven Nederland helpen te verduurzamen.” aldus Sander Leenders, directeur Energie+.

Met de overname versterkt Essent haar totaalpakket voor energiediensten. Dit pakket bestaat uit: verwarmingsinstallaties, isolatie en zon. Het eerste segment bestaat uit bedrijven zoals Energiewacht, Geas en Kemkens. Voor isolatie maken de bedrijven Nederland Isoleert en Isoprofs deel uit van het netwerk. Het segment zon voor de consumentenmarkt wordt uitgevoerd door EnergieWonen Groep.

EnergieWonen Groep

EnergieWonen groep levert en installeert zonnepanelen voor de particuliere markt in geheel Nederland. Het bedrijf behoort tot de top 5 als het gaat om de consumentenmarkt voor zonnepanelen. De groep bestaat uit drie bedrijven: EnergieWonen, EnergieWonen InstallatieService (EWIS) en ZON7. EnergieWonen en ZON7 leveren zonnepanelen die door EWIS worden geïnstalleerd.