Essent

Essent levert meer dan alleen stroom en gas. Essent levert comfort door gebruik te maken van slimme producten en diensten. Essent haar hoofdkantoor staat in ‘s-Hertogenbosch. Essent maakt onderdeel uit van innogy SE. Innogy is afgesplitst van RWE en richt zich volledig op de energiemarkt van de toekomst: groen, decentraal en digitaal. Met Energie+ worden diensten aangeboden om te besparen, waaronder zonnepanelen en isolatie. Onlangs is Essent ook gestart met de klusservice ZoOpgelost. Essent levert aan ruim 2,5 miljoen consumenten en bedrijven.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Essent

Overstappen naar Essent betekend dat je kiest voor een betrouwbare energieleverancier. Bij Essent heb je de keuze uit 1, 3 of 5 jaar energiecontracten. Essent levert. Met slimme producten en diensten maken wij energie leuk en voordelig. De Nest thermostaat is een goed voorbeeld.

Hoe werkt overstappen naar Essent?

Het is gemakkelijk om over te stappen naar Essent. Essent heeft een overstapservice.

  • Je hebt je aangemeld voor Essent en nu je klant bent geworden ontvang je een bevestigingsmail.
  • De leveringsovereenkomst wordt je per mail toegestuurd. Hierin staan alle afspraken en de leveringstarieven.
  • De wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen gaat nu in.
  • Nadat de bedenktijd is vertrekken, gaan we je huidige energiecontract opzeggen. Je ontvangt een bevestiging wanneer de levering door Essent start.
  • Op de dag dat de levering door Essent start, vragen wij de meterstanden door te geven. Deze worden ook gebruikt bij de eindafrekening van je oude leverancier.
  • We starten de levering en je krijgt energie van Essent.

Opzegvergoeding

Essent compenseert in veel gevallen de opzegvergoeding (boete) die je dient te betalen wanneer je je huidige energiecontract opzegt. Ligt de einddatum van je huidige contract binnen nu en zes maanden, dan wacht Essent tot het moment dat je contract afloopt. Zo voorkomen we dat je een opzegboete dient te betalen. Loopt het huidige contract nog langer dan 6 maanden, Essent vergoed de opzegvergoeding (boete) wanneer je hebt gekozen voor een meerjarig energiecontract.

Essent en duurzaamheid

In het jaarlijkse onderzoek naar duurzaamheid maakt Essent een grote sprong. Het cijfer steef van 3 naar 5,2. In de jaren 2009 tot 2016 was Essent onderdeel van RWE. In 2016 werd het nieuwe innogy opgericht om volledig in te zetten op duurzaamheid. Er dient te worden vermeld dat RWE nog een meerderheidsaandeelhouder is. (76,8% van de aandelen zijn in bezit van RWE) Essent als onderdeel van innogy, produceert zelf geen stroom. De inkoop en levering bepalen het groene karakter. Positief zijn de investeringen van innogy in duurzaamheid, waardoor Essent is gestegen in de ranking.

Energie+

Energie+ is binnen Essent de business unit die een toonaangevende rol wil spelen in de verduurzaming van woningen. Met onder andere zonnepanelen, CV-ketelonderhoud en NEST werkt Essent aan het leveren van een comfortabel huis. De servicepartners zorgen voor de levering, de installatie en het onderhoud aan verwarmingsinstallaties, isolatie en zonnepanelen.

Voor verwarmingsinstallaties zoals CV-ketel of warmtepomp werkt Essent met onder andere de volgende partners: Energiewacht, Energiewacht Groep, Geas, CVtotaal en Volta Limburg. Deze bedrijven zijn 100% eigendom van Essent. Kemkens is ook als partner actief, Essent is 49% aandeelhouder.

Met Isoprofs en Nederland Isoleert wordt het segment van isolatie bediend. Isolatie is de eerste stap naar verduurzaming. De overnames van beide bedrijven passen dus in de strategie van Essent om zich te begeven in de markt als energiedienstverlener en servicepartner.

De bedrijven Volta Solar, EnergieWonen en ZON7 richten zich op de markt van zonnepanelen. Ook hier wil Essent een leidende rol spelen.

Essent wil niet het nieuwe Kodak worden en zet daarom breed in met Energie+. Met de servicepartners en de slimme thermostaat NEST worden de stappen gezet in de verschuiving van een traditionele energieleverancier naar een dienstenleverancier.

Essent en NEST

Een thermostaat die leert van je leefritme, de temperatuur onthoudt waar je je prettig bij voelt en die je inzicht geeft in jouw energieverbruik.

Essent ZoOpgelost

Helemaal thuis dat is voor Essent het doel. Klanten kunnen rekenen op een comfortabel en energiezuinig huis door energie en diensten van Essent af te nemen. Met Energie+ biedt Essent al diensten aan op het vlak van energie en met ZoOpgelost gaat Essent een stap verder. ZoOpgelost is een klusservice om klanten verder te ontzorgen in en rondom het huis. Lekkende kragen, verstopte wc’s en kapotte ruiten worden snel en vakkundig gerepareerd.

Met het ZoOpgelost platform kies je snel en eenvoudig online de juiste vakman voor elke klus of onderhoud op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Met het premium abonnement krijg je 10% korting op de klussen. Voorrijkosten worden bij het premium abonnement niet in rekening gebracht. Essent werkt voor deze dient samen met MainPlus die onderhoudsdiensten levert aan woningcorporaties, VVE’s en vastgoedeigenaren.

Contact met Essent

  • Je kan voor je vragen terecht bij de klantenservice voor consumenten.
  • Telefonisch contact kan via 0900-1550. Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 – 13:00 uur.
  • Voor de klusservice ZoOpgelost heeft Essent een speciale pagina.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Essent Retail Energie B.V.
Postbus 1484
5200 BM ’s-Hertogenbosch

Nu besparen op energie.