Gaat Shell overstappen op elektrisch rijden?

Shell stapt in het avontuur van elektrisch rijden door de overname van NewMotion. Shell neemt 30 duizend oplaadpunten voor elektrische auto’s over en geeft hiermee een signaal af dat zij overtuigd zijn de doorbraak van elektrisch rijden. Vandebron is al langer overtuigd, getuige de ludieke tweet richting de directeur van Shell.

NewMotion

Het Amsterdamse bedrijf NewMotion is actief op de markt van elektrisch rijden sinds 2009 en is een van de grootste spelers. NewMotion voorziet laadpunten bij mensen thuis en bij bedrijven. Het bedrijf is vooral actief in Nederland, Duitsland (2013), Frankrijk (2016) en Groot-Brittannië (2016).

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden kent een sterke opmars en door de technologische ontwikkelingen is het een kwestie van tijd wanneer de grote doorbraak komt. Met de Model 3 brengt Tesla een elektrische auto op de markt met een prijs vanaf USD 35.000. In Amerika worden de eerste modellen uitgeleverd eind oktober 2017. De internationale levering start eind 2018. Ook Volvo kiest voor elektrisch rijden en brengt per 2019 alleen elektrische auto’s en hybrides op de markt.

Het befaamde kip en ei verhaal lijkt door verscheidenheid aan elektrische auto’s doorbroken te worden. Populaire modellen zoals Opel Ampera-e, Nissan Leaf , Hyundai IONIQ en Volkswagen e-Golf zijn verkrijgbaar in Nederland. Met de komst van Model 3 wordt een sterke boost geven voor de acceptatie van elektrisch vervoer.

Elektrisch laden

Momenteel rijden er 18 duizend elektrische auto’s in Nederland en dat is 50% meer dan een jaar eerder. De sterke groei vertaald zich ook in het aanbod van elektrische laadoplossingen. Naast NewMotion zijn partijen zoals EV-box (onderdeel van ENGIE) en Fastned actief op deze markt.