Greenchoice breidt verder uit

Greenchoice breidt verder uit door het nemen van een belang in de Energie Transitie Groep (ETG), dat bestaat uit Huismerk Energie, De Groene Stroom Fabriek en de Energy Trading Company. Met het minderheidsbelang van 20% verstrekt Greenchoice zijn positie op de groene energiemarkt. De ACM heeft onlangs goedkeuring gegeven voor het minderheidsbelang.

Versnelling energietransitie

Greenchoice als Energie Transitie Groep werken aan een duurzaam Nederland door te investeren in lokale opwekking en levering van energie. Bovendien werken beide bedrijven met energiecoöperaties en zijn ze actief met postcoderoosprojecten.

“Samen met de Energie Transitie Groep zetten we een volgende stap om onze posities op de competitieve energiemarkt verder te versterken”, aldus Martin Sleeuwen, financieel directeur van Greenchoice.

Met de deelname in ETG krijgt Greenchoice bovendien de optie om de resterende aandelen over te nemen en zo volledige zeggenschap te krijgen.

Greenchoice op overnamepad

Greenchoice positioneert zich duidelijk als speler op de duurzame energiemarkt. Werd eerder Qurrent overgenomen met het minderheidsbelang in ETG wordt een (mogelijk) begin gemaakt met de volledige overname van ETG en onderliggende bedrijven zoals Huismerk Energie.

Grootste duurzame energieleverancier

Momenteel is Eneco de grootste duurzame energieleverancier. Gaat Greenchoice hierin verandering brengen? De overname van Qurrent en het minderheidsbelang in ETG geven een duidelijk signaal af. Bovendien neemt Meewind een fors belang in Greenchoice door aandelen op te kopen van Energie Concurrent.

Energie Concurrent is het bedrijf dat merendeels in handen is van de oud-oprichters van Greenchoice: Michiel Rexwinkel, Rob van Rees en John Appeldoorn. Naast Energie Concurrent is Eneco voor 30% aandeelhouder.

Meewind ondersteunt (mogelijke) overnames van kleinere energieleveranciers om zo verdere schaalgrootte te krijgen op de duurzame energiemarkt.