Greenchoice neemt Energie Transitie Groep over

Greenchoice neemt de Energie Transitie Groep (ETG) over, nadat eerder dit jaar al bekend werd gemaakt een minderheidsbelang van 20% in ETG te hebben genomen. Onder ETG vallen Huismerk Energie, De Groene Stroomfabriek en de Energy Trading Company. De overname ligt ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt.

Overnames en schaalgrootte

De overname van ETG door Greenchoice volgt op de overname van Vandebron door Essent en de overname van NLE door Nuts Groep in 2018. Grondslag aan de overnames is het bereiken van schaalgrootte om kosteneffctief en -efficient de administratieve diensten te verlenen die met de levering van energie gemoeid zijn. “We werken aan schaalgrootte en efficiëntie om ons ook op lange termijn succesvol in te kunnen blijven zetten op de competitieve energiemarkt”, aldus Evert den Boer, algemeen directeur van Greenchoice. Met de eerdere overname van Qurrent en nu ETG groeit Greenchoice tot ruim 600.000 klanten.

Greenchoice: samen een grote, groene beweging

Greenchoice en ETG investeren beide in de opwek en levering van lokaal opgewekte groene energie in Nederland. Met de nadruk op samenwerking met energiecoöperaties en het actief betrekken van consumenten in postcoderoosprojecten voor de eigen opwekkking van groene stroom met zonne-energie.

“Wij geloven dat de energietransitie van onderaf tractie moet krijgen. Iedereen moet mee kunnen doen”, legt Den Boer uit. “Samen bereiken we meer dan alleen. We willen één grote groene beweging vormen van mensen en bedrijven die actief meewerken aan de overgang naar groene energie. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we kunnen investeren en hoe groter onze impact.”.

Naar verwachting wordt de overname begin 2020 afgerond. De overname ligt ter goedkeuring bij de ACM.