Hoe verloopt het administratieve proces?

Overstappen is een administratief proces welke gebonden is aan een aantal regels. Deze regels beschermen jou als consument

Heb je via Overstappen een nieuw aanbod gevonden dat voldoet aan jouw verwachtingen? Heel mooi! Je krijgt van je nieuwe energieleverancier een aanbod op maat. Dit aanbod is voor jouw specifieke situatie. Het aanbod gaat vergezeld met alle afspraken tussen jou en de nieuwe energieleverancier. Ook heeft de nieuwe energieleverancier het Contract Einde Register geraadpleegd om het nieuwe contract in te laten gaan op het moment dat het oude contract afloopt. Wanneer je het aanbod ontvangt, gaat de wettelijke termijn van 14 kalenderdagen in. In deze periode kan je zonder opgaaf van reden afzien van het aanbod.

Nadat de 14 kalenderdagen zijn verstreken gaat de nieuwe energieleverancier alles in gang zetten. Je nieuwe energieleverancier gaat jouw lopende contract bij je huidige energieleverancier opzeggen. De nieuwe energieleverancier stelt jou op de hoogte wanneer de levering start. De nieuwe energieleverancier vraagt je op/rond de overstapdatum de meterstanden te noteren en deze door te geven. Heb je een slimme meter dan gaat dat automatisch. De meterstanden worden door de oude energieleverancier gebruikt van de eindafrekening.