Huishoudens bewust van besparen op energie

Het doornemen van de energierekening is voor veel consumenten de stap naar het realiseren van een jaarlijkse besparing op energie. In het halfjaarlijkse onderzoek van de ACM wordt wederom bevestigd wat ruim 1,2 miljoen consumenten al weten. Het loont om jaarlijks over te stappen!

Bewustwording en besparing

Bewustwording van de consument dat op energie te besparen valt is een ontwikkeling die gaande is. Besparen op energiekosten is door overstappen gemakkelijk te realiseren. Consumenten kunnen met overstappen veel geld besparen aldus de ACM. Een consument die op 1 september 2017 een contract afsloot met een variabele prijs en onbepaalde looptijd, had tot wel 452 euro kunnen besparen door over te stappen naar het goedkoopste 1 jaar contract met vaste prijs.

Overstappers

Ruim 1,2 miljoen huishoudens zijn afgelopen jaar overgestapt aldus het onderzoek Energiemonitor 2017 van de ACM. In dit onderzoek wordt verder geconstateerd dat het aantal consumenten dat nooit is overgestapt, blijft dalen. Slechts 29% is nog nooit overgestapt. Tegen 31% in het voorgaande jaar. Consumenten die eenmaal zijn overgestapt, zullen dit in de jaren daarna vaker doen.

Besparen op energie

Met de prijsvergelijker voor energie is het gemakkelijk om de beste deal te vinden die aansluit bij jouw voorkeuren. Met een vijftal stappen is het zo geregeld en pak je het voordeel door over te stappen van energieleverancier.