HVC KringloopEnergie

HVC KringloopEnergie levert duurzame energie. KringloopEnergie is energie is restafval, biomassa, wind en zon. Afval wordt eerst hergebruikt of gerecycled en als laatste maken we er elektriciteit en warmte van. De omzetting van restafval gebeurt in afvalverbrandingsinstallaties. De restwarmte leveren wij via de warmtenetten in de regio’s Alkmaar, Dordrecht en Assendelft. Met gemeenten, waterschappen en lokale energiecoöperaties werken wij samen aan de verduurzaming door het ontwikkelen en beheren van energieprojecten. HVC brengt duurzame energie dichtbij.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar HVC KringloopEnergie

Samen met jou gaan we voor een duurzame toekomst door zoveel mogelijk hergebruik van afval én energieopwekking uit duurzame bronnen. Onze energie tegen inkoopprijzen met voordeel op dalende vaste leveringskosten naarmate je langer klant bent.

Hoe werkt overstappen naar HVC KringloopEnergie?

  • Je kiest voor HVC KringloopEnergie en wij regelen de rest.
  • Na jouw keuze ontvang je van ons een bevestiging. Binnen de 14 kalenderdagen heb je nog bedenktijd.
  • Na de 14 dagen gaan we de overstap in orde maken. Wanneer er sprake is van een lopende leveringsovereenkomst bij jouw huidige leverancier, dan zeggen we deze op. Vervolgens ontvang je een welkomstmail.
  • In de mail vragen wij de meterstanden door te geven als je geen slimme meter hebt. Op het moment van overstap wordt je (administratief) aangesloten en krijg je HVC KringloopEnergie.

Opzegvergoeding

HVC KringloopEnergie neemt de boete bij contractbreuk met jouw huidige leverancier niet over. Wij houden wel rekening met de afloop van jouw huidig (vast) contract. Je kunt 3 maanden voor afloop van het vaste contract overstappen, wij zorgen dat je na die 3 maanden wordt aangesloten op HVC KringloopEnergie.

HVC en duurzaamheid

In de jaarlijkse ranking van stroomleveranciers heeft HVC een 7,7 gescoord. HVC is actief op alle fronten die in het onderzoek worden meegenomen. Met name het onderdeel productie is bepalend voor het oordeel. HVC wekt stroom op met biomassa. De resterende behoefte wordt ingekocht op de groothandelsmarkt. De handelsmix werkt nadelig op het eindcijfer. De stroommix van HVC bevat voor 95% biomassa.

HVC energieprojecten

HVC ontwikkelt energieprojecten en zorgt voor het beheer van deze projecten. Afval hallen wij op in onze gemeenten en het restafval zetten wij om in elektriciteit en warmte. De warmte wordt via een warmtenet getransporteerd vanuit onze afvalverbrandingsinstallaties naar de afnemers. Voor tuinders zijn wij in het Westland actief met een project voor geothermie. Op 4 kilometer diepte is een laag die over hoogwaardige warmte beschikt. De temperatuur is meer dan 140 graden Celsius. Naast warmte voor tuinders is er voldoende warmte voor 25.000 tot 40.000 huishoudens. Wind niet alleen op land, maar ook op zee. HVC realiseerde windprojecten in Alkmaar, Burgerveen, Middelharnis en Kralingseveer. Met het windpark Gemini zetten wij stappen met wind op zee. Wij zijn mede-aandeelhouder van het park dat met een capaciteit van 600 MW tot de grootste windparken van Europa behoort. Met ons aandeel kunnen wij 78.500 huishoudens voorzien van groene stroom. Zonne-energie ontwikkelen wij op daken van scholen, sporthallen en bij waterschappen. HVC brengt lokale energie dichtbij door de energieprojecten te ontwikkelen en te beheren. Met KringloopEnergie gaan we samen voor een duurzame toekomst.

Contact met HVC KringloopEnergie

  • Onze klantenservice is telefonische bereikbaar op 088-6464100. Werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur.
  • Online kan je ons bereiken op klantenservice­@kringloopenergie.nl als Twitter en Facebook.
  • De veelgestelde vragen en het antwoord tref je aan op Vraag en antwoord.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

HVC KringloopEnergie
Postbus 9199
1800 GD Alkmaar

Nu besparen op energie.