Lage energieprijzen; nu overstappen

Het tv-programma Radar stond er uitvoering bij stil en Overstappen melde het ook. Juist nu is het moment – als het boetevrij mogelijk is – om over te stappen. De gemiddelde energieprijzen liggen historisch laag. Je kunt dus flink besparen op je energierekening.

Uitzending Radar

Hans de Kok, directeur van Priceswise, zegt ‘De vaste prijzen voor gas zijn nog nooit zo laag geweest. De warme winter en de economische gevolgen van het Coronavirus lijken de grootste oorzaken van deze historisch lage gasprijzen’.

Joris Kerkhof van Independer vult hem aan: ‘Omdat de tarieven sinds begin 2019 met gemiddeld 25 procent daalden, kunnen consumenten nu flink besparen’.

Kijk de uitzending van Radar terug en ga ook besparen door over te stappen. Met de energievergelijker van Overstappen vind jij jouw beste aanbieding.

Oorzaken lage energieprijzen

Coby van der Linde, directeur Clingendael International Energy Programme, legt uit waar de lage energieprijzen vandaan komen. ‘We hebben de afgelopen weken veel gehoord dat ruwe olieprijzen heel er laag zijn. Maar ook de aardgasprijzen zijn erg laag op dit momeent en dat is al aan het dalen sinds vorig jaar. Dat had deels een oorzaak in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Waarbij China geen vloeibaar aardgas wilde importeren uit de VS, wat vervolgens naar Europa kwam, dus dat had invloed’.

Naast de overvloed aan Amerikaans gas op de Europeese markt met als gevolg een daling van de gasprijs, speelt ook het conflict tussen Rusland en Saoedi-ArabiĆ« over de olieproductie – overproductie – dat zorgt ook voor een drukkend effect op de gasprijs. ‘En eigenlijk zijn we vervolgens naadloos in de volgende calamiteit beland, wat de Coronacrisis betreft’ aldus Van der Linde.

Energieprijzen blijven laag

De prijsdaling als gevolg van een warme winter, veel aanbod van goedkope olie en gas en een dalende vraag werkt door in de energierekening voor consumenten. Ondanks dat de vraag naar olie stijgt voor het maken van plastic ten behoeve van plastic handschoenen, mondkapjes en andere beschermende kleding, blijft het prijsdrukkende effect op de energieprijzen. Dus de komende tijd blijven de energieprijzen laag.

Wil je nu profiteren van de lage energieprijzen? En bovendien een aantrekkelijke korting krijgen? Gebruik de energievergelijker voor het vinden van jouw nieuwe energiecontract.