Mega neemt leveringsactiviteiten van Energy People over

Update 29 november: Eandis en Infrax sluiten toegang tot het net voor Energy People. Voor 1 januari dienen klanten een nieuwe contract af te sluiten.

Het Vlaamse energiebedrijf Energy People stopt met de levering van energie per 1 januari 2019. De Belgische sectorgenoot Mega neemt de activiteiten over en zal klanten van Energy People een voorstel doen. In de communicatie van Energy People aan haar klanten wordt ten onrechte de indruk gewekt van een overname of krachtenbundeling. Klanten hebben dus de mogelijkheid om een andere energieaanbieder te kiezen.

Energy People

Energy People is sinds 2014 actief op de energiemarkt en levert gas en groene stroom aan ongeveer 9.000 klanten in Vlaanderen. De laatste jaren is de energiemarkt bijzonder competitief geworden, aldus Remco Rooswinkel, CEO van Energy People. “Om onze klanten energie te blijven leveren aan de beste voorwaarden, hebben we besloten om onze activiteiten toe te vertrouwen aan Mega”.

Stijgende marktprijzen

Afgelopen jaar zijn de groothandelsprijzen voor elektriciteit en gas gestegen. En in België heeft het stroomtekort gezorgd voor een extreme prijsstijging voor de levering van elektriciteit. Wanneer energiebedrijven reeds vaste leveringscontracten hebben verkocht aan hun klanten en deze volumes nu ingekocht dienen te worden dan is er sprake van verlies. Ter vergelijking: wie vorig jaar  september intekende op een vast elektriciteitscontract 2 jaar van Energy People, betaalde 5,29 c€/kWh. De huidige prijs voor vaste contracten is op dit moment gemiddeld 10,76 c€/kWh. De situatie van stijgende marktprijzen is niet alleen in België nadelig gebleken. Ook in Nederland kondigde EnergieFlex uitstel van betaling aan. De Nederlandse regulator ACM heeft dan ook de leveringsvergunning ingenomen.