Naamswijziging RENDO Beheer en RENDO Duurzaam

RENDO Beheer en RENDO Duurzaam ondergaan een naamswijzigingen en daarmee geeft RENDO gehoor aan de invulling aan de toezegging richting de ACM. De commerciële bedrijven gaan per 1 oktober verder onder de naam Enavi en N-TRA.

Duidelijkheid voor afnemers

RENDO de netbeheerder gevestigd in Meppel beheert in de omliggende regio het elektriciteits- en gasnetwerk. Met de naamswijzigingen van RENDO Beheer en RENDO Duurzaam in respectievelijk Enavi en N-TRA wordt het voor afnemers duidelijk met wie ze te maken hebben: me de netbeheerder die wettelijke taken zoals transport van energie uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aanverwante activiteiten ontplooit.

Enavi en N-TRA

De activiteiten die Enavi ontplooit betreffen activiteiten rondom de energievoorziening en energiemeting. Bedrijven en instellingen die verzekerd willen zijn van een betrouwbare energievoorziening, kunnen rekenen op de oplossingen van Enavi. Voor energiemeting is Enavi de partner voor de wettelijke meetdiensten voor gas en elektriciteit en diensten zoals energiemonitoring en energieadvies.

N-TRA is de regionale partner voor de energietransitie. Wij helpen gemeenten met de omschakeling van een fossiele naar een duurzame energievoorziening door mede-invulling te geven aan de duurzaamheidsconvenanten van gemeenten.

Naamswijzigingen netbeheerders

De recentelijke naamswijzigingen binnen RENDO en eerder de naamswijziging van Cogas in Coteq Netbeheer is een duidelijk onderscheid gekomen in de publieke functie die netbeheerders uitoefenen en de commerciële activiteiten van gelieerde bedrijven. De regionale netbeheerders zijn: