NLE

NLE de grootste onafhankelijke energiemaatschappij van Nederland. In 2005 sprongen wij op de energiemarkt en sinds 2016 zijn wij ook actief in de telecommarkt met alles in één pakketten. Waarom deze stap naar de telecommarkt? Wij houden van uitdagen en scherp houden van de ingedutte markten. Wat kan je van ons verwachten? Knetterscherpe prijzen, zijn uitzonderlijk klant gericht en zetten ons in voor technologische vernieuwing. Vernieuwing door ontwikkeling en exploitatie van de slimme thermostaat Anna met bijbehorende app, datadiensten, solarconcepten en elektrische mobiliteit.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar NLE

Eerlijk over groene stroom, lage prijs, klantgericht, scherp verleningsaanbod en begrijpelijke taal. Dat is Goedkope energie van NLE.

Hoe werkt overstappen naar NLE?

  • Je krijgt op basis van jouw persoonlijke situatie ons beste aanbod. Wij sturen je een bevestiging en in de meeste gevallen volgt binnen één uur het energiecontract.
  • Heb je het contract ontvangen dan heb je 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd. Na het verstrijken van de bedenktijd gaan wij verder met het overstapproces.
  • Als je contract binnen 6 maanden afloopt, dan laten wij de levering beginnen wanneer je huidige contract afloopt. Loopt je contract nog langer of is dit een variabel contract? Dan starten wij de levering binnen ongeveer 34 dagen. Wij zeggen voor jou het huidige contract op.

Opzegvergoeding

NLE vergoedt geen boetes van andere leveranciers. Wel bieden wij een mooi voordeel, de ‘kom erbij’ bonus. Die bonus is mooi meegenomen bovenop onze knetterscherpe prijzen.

NLE en duurzaamheid

Investeringen in duurzame productiemiddelen worden door NLE niet gedaan. Het bedrijf beschikt verder niet over eigen opwekking. Dit maakt dat de jaarlijkse cijfers van duurzaamheid alleen gebaseerd zijn op inkoop en levering. De inkoop is 100% de handelsmix en voor levering is gebruikgemaakt van waterkracht. Op basis van het onderzoek is voor NLE de uitslag een 5,3.

NLE reclames

In 2004 is NLE begonnen als prijsvechter op de Nederlandse energiemarkt. Onder leiding van Harald Swinkels en Pieter Schoen sprong het Rotterdamse bedrijf in het diepe en werd via partners energie geleverd aan consumenten. De Nederlandse Energiemaatschappij werkte onder andere samen met RWE Energy Nederland en later DONG Energy. De ‘irritante’ reclames boden NLE een podium om een grote doelgroep aan te spreken. Wie kent niet de reclames van Frans Bauer, Natasja Froger en Maurice de Hond. Enigszins ludiek en anderzijds een kern van waarheid. Veel consumenten stappen niet over en zijn slapers. Met de reclame Wakker worden! won NLE de Loden Leeuw van het consumentenprogramma TROS Radar.

Contact met NLE

  • Wij helpen je graag. Je kan ons telefonisch en online bereiken.
  • Telefonisch contact tijdens kantooruren 08:00 – 18:00 uur op 088-7307307.
  • Online contact Facebook en Twitter. En zelfs chat en WhatsApp.
  • Veelgestelde vragen en het antwoord vind je op onze Service Hub.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Nederlandse Energie Maatschappij
Postbus 23064
3001 KB Rotterdam

Nu besparen op energie.