Nuon plaats laadpalen bij McDonald’s

Elektrisch rijden is bezig met een sterke opmars en Nuon gaat de komende drie jaren een netwerk van 168 laadpalen plaatsen op alle locaties van McDonald’s met een McDrive. Met deze samenwerking zet McDonald’s een verdere stap in de verduurzaming.

Laadpalen 50 kW

Nuon kiest voor laadpalen van 50 kW met twee laadpunten per paal. Alhoewel hogere laadvermogens (175 kW) al beschikbaar zijn, blijkt dat de huidige elektrische auto’s nog niet zo’n groot vermogen kunnen laden. De gemiddelde elektrische auto kan met 50 kW laadvermogen binnen een halfuur voldoende worden opgeladen. Het halfuurtje laden, is ongeveer ook de tijd die een klant bij McDonald’s besteed. Echter consumptie bij McDonald’s is geen voorwaarde om te laden.

Door de samenwerking wordt het aantal laadpunten van ruim 7.000 laadpunten verder uitgebreid en blijft Nuon marktleider op het gebied van publiek laden.

McDonald’s en duurzaam

De samenwerking tussen Nuon en McDonald’s is logisch vervolg. McDonald’s neemt al jaren groene stroom af bij Nuon. Ook de elektriciteit voor de laadpalen zal 100% afkomstig zijn uit Nederlandse wind.