Nuon

Nuon heeft voor iedereen een passend energieaanbod. Als onderdeel van het Zweedse Vattenfall leveren wij grijze en groene stroom. De groene stroom is vrij van CO2 uitstoot en je kan zelfs kiezen voor groen uit Nederland. We leveren niet alleen elektriciteit en gas maar ook warmte. Naast energielevering leveren wij ook diensten. Verlaag je energierekening met zonnepanelen. Vraag nu een informatie pakket aan. De Nuon app geeft je inzicht in je verbruik en mogelijkheden voor besparing worden inzichtelijk. Omdat Nuon hecht aan een goede klantrelatie bieden wij Nuon Blijven Loont, een jaarlijks oplopende korting op de leveringstarieven voor stroom. Kijk op Nuon.nl voor jouw persoonlijk aanbod.

Aanbiedingen & Acties

De aanbiedingen en acties van Nuon.

 • De actie van dit moment: Nuon Powerdeal. Met € 200 welkomstpremie en vergoeding van een opzegboete.
 • De Nuon Overstapdeal geeft jouw het voordeel. Groene stroom uit wind en water. Energie tegen scherpe tarieven met een welkomstkorting van € 155.
 • Energiecadeau XL: een cadeau tussen de € 250 en € 320 naar keuze. Bijvoorbeeld Sony PlayStation 4, Samsung Galaxy Tab A 10.1 of Philips Airfryer XXL.
 • Nuon Weekendjeweg: keuze uit honderden hotels en bungalowparken.
 • Energiecadeau: een cadeau tussen de tussen de € 99,95 en € 149,95 naar keuze. Bijvoorbeeld Philips Senseo, Samsonite reiskoffer of Sennheiser koptelefoon.

Of profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Nuon

Hoe werkt overstappen naar Nuon?

We zorgen dat overstappen op energie van Nuon heel makkelijk is. In drie stappen is het geregeld.

 1. Je kiest het aanbod van Nuon dat bij jouw past.
 2. Binnen één week ontvang je de brief of email waarin de bevestiging van de aanvraag staat. In de welkomstbrief bevestigen we de ingangsdatum en je termijnbedrag.
 3. Na ontvangst van de bevestiging heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.
 4. Nuon zegt je huidige contract op. Dat scheelt jou werk. Gemakkelijk toch.
 5. De levering start op de ingangsdatum en wij vragen je de meterstanden. Deze geven wij door aan je oude leverancier.

Opzegvergoeding

Nuon vergoed meestal de overstapboete van je vorige leverancier. Daarbij gelden een aantal voorwaarden.

 • De boeten nemen we niet over, als je al een aantal keer hebt gewisseld. Of wanneer je binnen een maand weer bij ons vertrekt.
 • De vergoeding hangt af hoelang je kiest voor stroom en/of gas van Nuon.
  • Bij 1 of 2 jaar energiecontract, vergoedt Nuon maximaal € 50 per product.
  • Bij 3 jaar energiecontract, vergoedt Nuon maximaal € 125 per product.

Let op: De overstapkorting verschilt per actie van Nuon. Welk bedrag voor jou van toepassing is, staat in de voorwaarden van het specifieke actieaanbod van Nuon.

Nuon en duurzaamheid

Nuon wordt geassocieerd met kolen- en gascentrales en dit geeft aanleiding tot campagnes van onder andere Vandebron en Greenpeace. Vandebron en medestanders lanceerde een initiatief om de Amsterdamse kolencentrale voortijdig te sluiten. De campagne Wij willen #Hemweg is een crowdfunding om de kolencentrale te kopen van Nuon. In het initiatief zitten Vandebron, Triodos Bank, Stichting DOEN, Greenpeace en burgerinitiatief Hete Kolen en onder voorwaarden de gemeente Amsterdam. Met ruim 40.000 supporters is reeds een bedrag van 5,1 miljoen euro opgehaald. Nuon heeft Vandebron te woord gestaan en het bod afgewezen.

Nuon is zeker bewust van de transitie naar een duurzame energievoorziening en richt zich op veranderingen in het productieportfolio. In het jaarlijkse onderzoek naar duurzaamheid heeft Nuon een stijging laten zien. Nuon heeft nu een 4,7 voor duurzaamheid. Met een focus op elektriciteitsproductie door wind, focus op warmtenetten en het bijstoken van biomassa gaat Nuon verder met de verduurzaming van haar opwekkingsmiddelen.

Nuon wind

Met 270 windmolens in Nederland is Nuon koploper in de productie en ontwikkeling van windenergie. Het grootste deel van de windmolens staat op land en 36 molens staan op zee. De windmolens zijn goed voor de levering van energie aan 300.000 huishoudens. In 2013 werd Windpark Prinses Alexia voltooid. Het park bij Zeewolde bestaat uit 36 windmolens die voorzien zijn van batterijen om elektriciteit op te slaan. Het park is de één na grootste van wind op land. In de Wieringermeer wordt samen met partners een windmolenpark van 100 molens ontwikkeld. De energieproductie is bij opening goed voor 85.000 huishoudens.

Nuon warmte

De restwarmte die vrij komt bij industriële processen, het opwekken van energie of afvalverbranding kan worden gebruikt. De warmte wordt via een ondergronds netwerk gedistribueerd naar woningen en gebouwen. Dit wordt stadswarmte of stadsverwarming genoemd. Nuon Warmte levert warmte in onder andere Amsterdam, Almere en Lelystad.

 • Amsterdam: Westpoort, Nieuw-West, Noord, Zuidas, Olympisch Kwartier, Zuideramstel, Zuidoost, IJburg. De warmte is afkomstig van het Afval Energie Bedrijf en de elektriciteitscentrale in Diemen.
 • Almere via een warmtenet welke gekoppeld is aan de elektriciteitscentrale in Diemen en het zoneiland Almere Noorderplassen.
 • Lelystad waarvan de warmte afkomstig is uit een WKK die gestookt wordt op biomassa. De WKK produceert warmte en elektriciteit.

Contact met Nuon

 • Je kan voor je vragen terecht bij de klantenservice voor consumenten.
 • Telefonisch contact kan via 0900-0808 op maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00 uur.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Nuon, part of Vattenfall
Postbus 41920
1009 DC Amsterdam

Kies de Nuon Powerdeal met € 250 welkomstkorting en ga besparen op energie.

Wacht... Laat je deze maand echt honderden euro's liggen?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Regel je besparing in 5 minuten!

Kies nu de beste deal:

 • Exclusieve acties & aanbiedingen
 • 14 dagen bedenktijd