Nuts Groep: Budget Energie en NLE

Nuts Groep opgericht in 2008 is sinds de overname van NLE uitgegroeid tot de vierde speler op de Nederlandse markt. Met het andere merk Budget Energie, heeft het bedrijf samen zo’n 600.000 klanten in Nederland. Daarnaast heeft Nuts Groep met energieleverancier Elegant ook nog eens 100.000 klanten in België.

Zowel Budget Energie als NLE zijn uitdagers op de Nederlandse energiemarkt. Anders dan de grote drie (Essent, Nuon, Eneco) wekken ze zelf geen energie op: ze kopen grootschalig gas en elektriciteit in op de groothandelsmarkt en verkopen die via een IT-platform tegen de laagst mogelijke tarieven door naar de consument.

Samenvoegen Budget Energie en NLE

Met meer klanten bereikt Nuts Groep een schaalgrootte waardoor het IT-platform effectiever wordt gebruikt. De overname van NLE paste in de strategie van Nuts Groep. Daarnaast zijn NLE en Budget Energie complementair: NLE is meer gericht op innovatie, marketing en branding, Budget Energie meer op de operationele kant. “We kunnen NLE dus helpen processen efficiënter te maken en halen met hen versneld een sterk merk, innovatie én diversificatie naar de telecommarkt binnen”, aldus Sjef Peeraer. De integratie van NLE binnen het IT-platform dient in februari 2019 te zijn afgerond.

Nuts Groep heeft na de overname van NLE een andere overname gedaan die past in schaalvergroting. Met de overname van Energy Global heeft Nuts Groep een specialist aan boord die specialistisch werk uitvoert voor energieproducenten, energieleveranciers en industriële bedrijven. Energy Global voorspelt op basis van wiskundige modellen het verwachte energieverbruik en de energieproductie. Op basis daarvan helpt Energy Global bedrijven bij het optimaliseren van grote in- en verkoopposities op de internationale energiemarkten.

Kijkend naar de stappen die Nuts Groep heeft gezet sinds de 50% deelname van Waterland, is verdere groei niet uitgesloten. De samenwerking met MediaMarkt geeft een extra belangrijk distributiekanaal. En met de overname van NLE laat Nuts Groep zien dat zij klaar is voor nog een andere overname.

Caroline Princen: CEO Nuts Groep per 1 januari 2019

Per 1 januari wordt Caroline Princen CEO van Nuts Groep. Princen vervuld sinds eind vorig jaar een adviserende rol en is betrokken bij het samenvoegen van Budget Energie en NLE onder de paraplu van Nuts Groep.