Nuts Groep koopt NLE

Nuts Groep, het bedrijf achter Budget Energie, heeft de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE) gekocht. Met de overname is een bedrag van € 200 miljoen gemoeid.

Overname NLE door Nuts Groep

De oprichters Pieter Schoen en Harald Swinkels hebben de afgelopen jaren meerdere keren tevergeefs geprobeerd op NLE te verkopen. Met de overname door Nuts Groep ontstaat de grootste uitdager op de Nederlandse energiemarkt.

Waterland, welke een belang in Nuts Groep, gaf de financiële slagkracht voor de overname. Nuts Groep betaalde 200 miljoen euro voor de NLE.

2018 is voor Budget Energie goed begonnen door deze overname en de samenwerking met MediaMarkt. Per 1 januari is Budget Energie verkrijgbaar in de 49 filialen van MediaMarkt.

Prijsvechters NLE en Budget Energie

NLE is als speler op de Nederlandse markt begonnen als prijsvechter en heeft bekendheid verworven door de agressieve reclamecampagnes van onder andere Frans Bauer en Natasja Froger. Met de reclames en stunttarieven bleek NLE voor prijsbewuste consumenten een goed alternatief voor de gevestigde orde Nuon, Essent en Eneco.

Budget Energie als onderdeel van Nuts Groep is sinds eind 2011 actief op de energiemarkt. Eerder maakte Nuts Groep met Atoomstroom een onderscheid door alleen stroom opgewekt met kernenergie te leveren. Met de kernramp Fukushima in Japan werd het product Atoomstroom steeds lastiger te verkopen. Per 2016 zijn de klanten overgegaan naar Budget Energie.