Oxxio

Oxxio houdt het graag simpel. En goedkoop. Vanaf nú hebben we daarom nog maar 3 pakketten en zoeken we altijd de beste deal voor jou. Als extraatje geeft onze app inzicht in je energieverbruik. Zo hou je de kosten laag. Superslim. Supervoordelig. Oxxio biedt 100% groene stroom van windmolens in Europa. Duurzame energie voor iedereen: dat is de missie van de Eneco Groep, waar Oxxio sinds 2011 onderdeel van is.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Oxxio

Oxxio maakt energie gemakkelijk. Als voordeelspeler en vernieuwer met een vooruitstrevende digitale dienstverleningen is het voordeel voor jouw. Energie regelen kan volgens Oxxio eenvoudiger, slimmer en voordeliger. Hoe wij dat doen? Met onze Super Deal. Dit krijgt je van ons.

 • Een altijd lage prijs. Onze energietarieven zijn superscherp en compleet.
 • De Oxxio App. Een handige energie-app voor snelle service en inzicht in je verbruik.
 • 100% groene stroom van Europese windmolens.
 • Oxxio hanteert cashbacks die nog meer voordeel opleveren.

Hoe werkt overstappen naar Oxxio?

De overstap is zo gemaakt. We doorlopen samen een aantal stappen om de overstap zo gemakkelijk en eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

 • Na aanmelding krijg je direct een bevestiging per email.
 • Jouw eigen Oxxio-account kun je binnen een dag aanmaken. Dat is handig want hiermee kan je jouw aanmelding volgen en weet je precies bij welke stap we zijn.
 • Twee dagen na jouw aanmelding ontvang je per mail de leveringsovereenkomst en de linkjes naar alle belangrijke voorwoorden. Op je leveringsovereenkomst staat ook je termijnbedrag. De datum dat Oxxio de levering start, staat ook vermeld.
 • Oxxio zegt overeenkomst met je oude energieleverancier op.
 • De dag voor start van levering door Oxxio, vragen wij jou de meterstanden door te geven. Deze worden ook gebruikt voor de afrekening bij je oude energieleverancier.
 • Op de dag dat Oxxio de levering overneemt gaat de energielevering gewoon door.

Het duurt meestal 6 weken en maximaal 3 maanden voordat je energie van Oxxio krijgt.

Opzegvergoeding

Oxxio vergoedt alleen de opzegvergoeding (boete) wanneer je een driejarig contract aangaat. Alleen geldig voor deurverkoop en contracten afgesloten na 1 mei 2016.

Let op: dit geldt niet voor online afgesloten energiecontracten.

Oxxio en duurzaamheid

De stijging van 4,3 naar 6,1 in het jaarlijkse onderzoek naar duurzaamheid is te danken aan de investeringen van het moederbedrijf Eneco. Ook de stroommix is veranderd. Werd eerst gebruik gemaakt van 100% waterkracht, nu is dat 100% windenergie. De positieve ontwikkelingen worden omlaag getrokken door de inkoop van Oxxio, welke 100% handelsmix.

Oxxio App

Regel alles zelf met deze App en krijg inzicht in je verbruik. Inzicht in je verbruik de eerste stap in besparen. En met onze Super Deal bespaar je nog meer.

De Oxxio App helpt je om:

 • Je contractgegevens en jaarnota in te zien.
 • Direct je termijnbedrag (voorschot) te wijzigen.
 • Persoonlijke gegevens gemakkelijk aan te passen.
 • Direct feedback te delen met het App ontwikkelteam.

Onlangs is de App verbeterd en geeft deze nog meer gemak. De chatbot energiebuddy O. vervult de behoefte van klanten. Klanten appen liever dan bellen. 24/7 is energiebuddy standby voor jouw vragen. Een andere feature is realtime verbruiksinzichten per apparaat. Je ziet meteen welke apparaten de meeste energieverbruiken.

Meer dan de helft van onze klanten gebruikt de app al. Met de slimme, innovatieve tools regel je alles gemakkelijk en snel. Zo houden we de kosten laag en dat is supervoordelig voor jou. Download ‘m dus meteen! Beschikbaar in de App Store en Google Play.

Oxxio en Eneco

De geschiedenis van Oxxio gaat terug tot 2000. In die tijd bestond Oxxio uit 3 afzonderlijke bedrijven en in 2005 werd de naam Oxxio op de markt gezet. Dat jaar markeerde de eerste overname door he Buitenlandse Centrica. Het Britse bedrijf betaalde ruim 137 miljoen euro en met de overname werd getracht de energiemarkt van Noordwest-Europa op te gaan met Oxxio als springplank. Oxxio groeide in de periode die volgende en verhuisde van Leusden naar Hilversum. 2009 markeerde het punt dat Centrica een koper zocht. In 2011 kwam deze zoektocht ten einde met de verkoop aan Eneco. Bij de overname heeft Oxxio ruim 400.000 klanten. Het bedrijf verhuisd nadien naar Rotterdam en blijft zelfstandig opereren onder de leveringsvergunningen voor elektriciteit en gas.

Contact met Oxxio

 • Je kan voor je vragen terecht bij de online klantenservice.
 • Je kan ook alles zelf regelen met de Oxxio App.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Oxxio Nederland B.V.
Postbus 100
3000 AC Rotterdam

Oxxio maakt onderdeel uit van Eneco.

Nu besparen op energie.