Powerpeers

Powerpeers is het platform om consumenten en kleinschalige energieopwekking samen te brengen. Wij zijn een deelplatform voor energie. Powerpeers geeft inzicht in energie. Je ziet precies hoeveel energie er geleverd en gebruikt wordt, van of met wie. Is er meer vraag dan aanbod, ons platform schakelt zelf over naar een andere duurzame energiebron.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Powerpeers

Powerpeers als je kiest voor energie van elkaar. Je kiest je eigen opwekkers, 100% duurzaam uit Nederland. En superscherpe tarieven. Je hebt bij ons de keuze uit sociale bronnen (elektriciteit van vrienden, familie, kennissen of anderen die zelf producten), lokale bronnen (kleinschalige duurzame energiebronnen als boeren met windmolens, zonneparken of Nederlandse waterkracht) en als dat op een moment niet genoeg is een aanvulling vanuit grootschalige duurzame energiebronnen. Powerpeers hanteert momenteel een variabel tarief dat 2 keer per jaar aangepast kan worden. Dit voor zowel elektriciteit als gas.

Hoe werkt overstappen naar Powerpeers?

  • Overstappen is eenvoudig en is zo geregeld via de website. Op basis van jouw persoonlijke situatie en de keuze voor een opwekker, krijg je ons scherpe aanbod.
  • Je ontvangt de bevestiging van de aanmelding en je hebt dan 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd.
  • Wij zeggen je huidige contract op en houden rekening met de einddatum van jouw huidige contract. Zo voorkomen we een boete.

Opzegvergoeding

Je kan je altijd aanmelden bij ons. Mocht je nog een lopend energiecontract hebben en ligt de einddatum 6 maanden in de toekomst, dan zorgt Powerpeers dat ons contract daarop aansluit. Ligt de einddatum verder dan 6 maanden, dan vragen wij jouw toestemming. In dat geval kan je een boete krijgen van je huidige energieleverancier. Powerpeers vergoed geen boetes.

Powerpeers en duurzaamheid

Powerpeers wordt beloond met een 9 in het onderzoek naar duurzaamheid welke uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise. Powerpeers komt hoofdzakelijk windenergie in. Het aandeel peer-to-peer waarbij huishoudens onderling energie uitwisselen is tot nu toe gering. De stroom die wordt geleverd omvat windenergie, zonne-energie en een klein deel waterkracht. Omdat Powerpeers deel uitmaakt van Nuon, wordt het onderdeel investeringen beoordeeld op basis van de score van Nuon. De mindere score op investeringen trekt het cijfer omlaag naar een negen.

Duurzame energie afnemen

Groene energie en je kiest zelf van welke energiebron je de elektriciteit wil afnemen. Alle elektriciteit is 100% afkomstig uit Nederland en de opwekking is door wind, zon of water. De windmolens staan veelal bij boerenbedrijven en zelfs een ondernemer heeft 3 molens in Zeewolde waaruit je kan kiezen. Dat Zeewolde aantrekkelijk is, blijkt wel uit het windpark van Nuon. De zonnepanelen liggen bij tuinders op het dak en je kan ook kiezen uit zonne-energie opgewekt door het schaatsstadion Thialf. Rijd je over de A9 dan is het geluidsscherm bij Ouderkerk aan de Amstel een bijzondere opwekker. Het geluidsscherm is voorzien van zonnepanelen. Kies je als Nederlander liever voor water? De waterkrachtcentrale Maurik bij de stuw van Amerongen levert energie voor 8.000 huishoudens. Liever wat kleinschaliger en socialer? Powerpeers heeft volop keuze uit prosumers die zonnepalen hebben. Het overschot aan zonne-energie leveren deze mensen terug aan het net en die kan jij gebruiken. Dus wil je zonne-energie van Katja Schuurman of Fajah Lourens en andere bekende Nederlanders, kies dan voor Powerpeers.

Zonne-energie aanbieden

Schaar je net als Katja en Fajah in het rijtje van prosumers die energie aanbieden. De energie die je opwekt wordt gesaldeerd en voor het overschot welke je direct deelt met andere Powerpeers klanten ontvang je de opwerkkersvergoeding. Het voordeel van 50 euro kan zelfs oplopen tot 120 euro. Het enige wat je dient te doen is kiezen voor Powerpeers. Het overschot wat niet wordt gedeeld met klanten, daarvoor ontvang je het reguliere teruglevertarief.

Contact met Powerpeers

  • Je kan ons bereiken op telefoonnummer 020-2202300. Werkdagen tot 17:00 uur.
  • Online kan je ons bereiken via service@powerpeers.nl en Facebook of Twitter.
  • Onze website geeft daarnaast het antwoord op de veelgestelde vragen.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Powerpeers, part of Vattenfall
Paasheuvelweg 1
1105 BE Amsterdam

Vattenfall is het moederbedrijf van Nuon, Feenstra en Powerpeers.

Nu besparen op energie.