PSV en Energiedirect.nl gaan samen langer door

Energiedirect.nl blijft tot 2022 aan PSV verbonden. Dit seizoen stopt de huidige hoofdsponsor en met ingang van seizoen 2019-2020 verhuist Energiedirect.nl naar de rug van het PSV-shirt. Nadien blijft Energiedirect.nl betrokken bij de eSports-activiteiten van PSV. Het eSports-partnership is verlengd tot 2022.

Hoofdsponsor PSV

Met het sponsorcontract is Energiedirect.nl ook op de Nederlandse voetbalvelden de strijd aan gegaan tegen Qurrent als sponsor van Feyenoord en Pure Energie als sponsor van FC Twente.

In het seizoen 2017/2018 investeerden alle shirtsponsors van de Eredivisieclubs bij elkaar ruim 30 miljoen euro. Energiedirect.nl als shirtsponsor van PSV investeerde 6 miljoen, Qurrent als shirtsponsor van Feyenoord een bedrag van 4,5 miljoen en FC Twente ontving van Pure Energie een bedrag van 1,2 miljoen.

Wordt de extra naamsbekendheid via de Eredivisie wel optimaal benut? Fingerspitz Online Marketing zocht het uit. Kijkend naar naamsbekendheid & merkactivering, online vindbaarheid & sociale interactie, performance & privacy kwam PSV en Energiedirect.nl als winnaar uit de bus. AZ en sponsor AFAS op plek 2 en Ajax en sponsor Ziggo op plek 3.

Nu PSV het opneemt tegen Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale in Groep B van de Champions League zal Energiedirect.nl zich begeven naast Gazprom. Gazprom is sinds 2012 als officiële sponsor betrokken bij de Champions League.

Energiedirect.nl en eSports

Energiedirect.nl is sinds 2017 betrokken bij eSports. Door de samenwerking maakte eSports een snelle ontwikkeling door binnen PSV. Zo werd onder meer een speciale eSports-room in het Philips Stadion geopend. Energiedirect.nl verlengt het contract met 4 jaar en zet in op een sterke online en digitale focus om de eSports-fans in de leeftijd tussen 21 en 25 jaar te binden.