Pure Energie

Pure Energie is energie waar je blij van wordt. Onze energie is groen en duurzaam uit eigen projecten. Pure Energie is opgericht door de mensen achter Raedthuys. Raedthuys ontwikkeld de energieprojecten en Pure Energie levert de energie aan consumenten en zakelijke afnemers. De opbrengsten die we verdienen met onze groene stroom geven we terug. We herinvesteren de winst in nieuwe Nederlandse energieprojecten. Winst voor het milieu en de samenleving. Pure Energie behoort al sinds 2013 tot een van de meest duurzame energieleveranciers.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Pure Energie

Pure Energie als je kiest voor 100% duurzaam. Groene stroom uit wind en zon opgewekt in Nederland.

Hoe werkt overstappen naar Pure Energie?

  • Je kiest voor Pure Energie en op basis van jouw persoonlijk situatie krijg je ons aanbod. Je kiest waar jouw energie vandaan komt.
  • Na de aanmelding ontvang je een bevestiging en sturen we de welkomstbrief en het energiecontract. Vanaf dat moment heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.
  • Vervolgens gaat Pure Energie je huidige energiecontract opzeggen en vragen wij rond de overstapdatum de meterstanden op.

Pure Energie en duurzaamheid

Pure Energie heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden als energieleverancier die zich geheel richt op duurzaamheid. Vanuit Raedthuys Groep wordt gewerkt aan de verduurzaming van de energievoorziening. In 1995 begon het bedrijf onder leiding van Alfons Wispels met de realisering van windmolens. Het bedrijf neemt het gehele traject van ontwikkeling tot bouw en beheer voor rekening. Inmiddels zijn 71 molens gerealiseerd op Nederlandse bodem welke vooral geplaatst bij agrariërs. Voor de komende jaren gaat het bedrijf verder met de ontwikkeling van nieuwe windparken.

Op het gebied van zonne-energie heeft Raedthuys een stempel weten te drukken met het grootste zonnedak van Nederland. Samen met TATA Steel wordt gewerkt aan een enorm project waarbij 75.0000 zonnepanelen worden geplaatst op het dak. Ruim 25 hectare aan dakoppervlak wordt voorzien van zonnepanelen. De capaciteit van 22 MW is goed om 7.000 huishoudens te voorzien van groene stroom.

Wind en zon maken Pure Energie tot een energieleverancier met een doel: verduurzaming. Dit blijft niet onopgemerkt: 6 keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier door de Consumentenbond, Greenpeace, Stichting Natuur & Milieu en WISE. Recentelijk is Alfons Wispels genomineerd voor EY Entrepreneur Of The Year. Volgens EY is het duidelijk waarom Alfons als ondernemer en oprichter is genomineerd: ambitie voor duurzaamheid. Met Raedthuys en het energiemerk Pure energie weet Alfons duurzame energie dichtbij mensen te brengen.

Contact met Pure Energie

  • Je kan met ons contact op nemen en we geven je altijd snel en correct antwoord. Of kijk op de Veelgestelde vragen.
  • We houden van persoonlijk contact. Bel gerust! 088-1013000 op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur.
  • Contact per email info@pure-energie.nl of via sociale media: Facebook of Twitter.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Pure Energie
Hengelosestraat 569
7512 AG Enschede

Pure Energie is onderdeel van Raedthuys Groep en Raedthuys Energie B.V. beschikt over de leveringsvergunning van de ACM.

Nu besparen op energie.