Qurrent

Qurrent de energieleverancier die niet streeft naar winst: “We streven niet naar maximale winst”. Qurrent is groene stroom, energie (zelf) opwekken en besparen. Ons doel is dat iedereen net zoveel duurzame energie opwekt als verbruikt. In 2006 als innovatief bedrijf opgericht en met het winnen  van de Postcode Loterij Green Challenge in 2007 kwam Qurrent in een stroomversnelling. Qurrent bood met haar energiemonitor Qbox realtime inzicht in energieverbruik en de opbrengst van zonnepanelen. Met Stichting Doen werd in 2011 het energiebedrijf an de toekomst opgericht. In 2014 werd gestart met de energielevering aan consumenten.

Consumenten die kiezen voor Qurrent, kiezen voor gegarandeerd echt groene stroom die afkomstig is van Nederlandse windmolens en zonneparken. De groene stroom wordt geleverd tegen inkoopsprijs. Naast energie biedt Qurrent de energiemonitor Qbox, een isolatiecheck of zonnepanelen op je dak. Mocht je dak niet geschikt zijn dan kun je lid worden van de coöperatie. Qurrent biedt een energiecoöperatie die klanten eigenaar maakt van energieprojecten. Je kunt op die manier deelnemen in een zonnepark of windpark.

In augustus 2018 maakte Greenchoice bekend om Qurrent over te nemen.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Qurrent

Qurrent knalgroene energie: groene stroom uit Nederland en CO2 gecompenseerd gas. Dat maakt Qurrent een duurzame speler op de Nederlandse energiemarkt. Al jaren beloond door de Consumentenbond en Greenpeace als het gaat om duurzaamheid. Cijfers liegen niet, Qurrent scoort een 10.

Hoe werkt overstappen naar Qurrent?

  • Je krijgt na je aanmelding bij Qurrent een bevestiging met daarin de leveringstarieven en de voorwaarden.
  • Vanaf dat moment heb je een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Nadien gaat Qurrent de overstap verder afronden.
  • Heb je een vrij opzegbaar (variabel) contract dan starten we de energielevering 4 weken na je aanmelding. Heb je geen vrij opzegbaar (vast) contract dan starten we de levering op de einddatum van je contract bij je huidige energieleverancier.We zeggen je huidige energiecontract op en houden rekening met de einddatum.

Opzegvergoeding

Wij houden rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Zo krijg je geen boete. Wil je eerder overstappen, dan dien je je bewust te zijn dat je huidige energieleverancier een boete in rekening kan brengen. Qurrent vergoedt geen boetes.

Qurrent en duurzaamheid

Qurrent scoort al vier jaar op rij een 10 als het gaat om duurzaamheid. De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise beoordelen op vier criteria: investeringen, productie, inkoop en levering. Qurrent blijft consistent inzetten op duurzaamheid binnen haar bedrijfsmodel.

Qurrent energiecoöperatie

Samen een energiebedrijf. Dat is Qurrent samen met haar klanten want klanten zijn automatisch lid van de coöperatie. Door het lidmaatschap hebben klanten inspraak op de ontwikkeling van nieuwe energieprojecten. Windpark Hellegatsplein is het eerste project dat samen met de leden is gerealiseerd. De vier molens leveren genoeg groene stroom voor 8.000 huishoudens. Met Windtegoed kies je voor een stukje van de windmolen.

Contact met Qurrent

  • Je kan voor je vragen terecht bij de klantenservice van Qurrent.
  • Telefonisch contact kan via 088-7771200.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Qurrent
Willem Fenengastraat 17
1096 BL Amsterdam

Nu besparen op energie.