Reclames energieleveranciers

Vattenfall is de campagne rondom de naamsverandering van Nuon gestart. In de campagne hebben windmolens een prominente rol. Ook Energiedirect.nl liet zich gelden en benutte carnaval voor een reclamecampagne.

Vattenfall/Nuon

De naamsverandering was al aangekondigd en nu start de energieleverancier een campagne om de verandering van Nuon in Vattenfall breed bekend te maken. Voorlopig blijft in communicatie naar de klant de logo’s van Nuon en Vattenfall naast elkaar staan. Communicatie met leveranciers, partners en overheden gaat vergezeld worden met het logo van Vattenfall. De definitieve overgang en het verdwijnen van de naam Nuon wordt nog niet gegeven.

Energiedirect en carnaval

Energiedirect is nog hoofdsponsor van PSV en benutte Romario voor het samenbrengen van twee werelden: voetbal en carnaval. Romario had een eigen praalwagen met fans en vrienden en was de koning van het Zuiden. “Ik vond het heel leuk. Nog leuker dan verwacht. De mensen hier zijn geweldig. Ik houd van Nederland”, concludeert Romario. Energiedirect pakte goed uit met Romario en verhuist komend seizoen naar de achterzijde van het voetbal shirt van PSV. Per 1 juli 2019 stopt Energiedirect als hoofdsponsor van PSV. Voetbalclub Feyenoord heeft inmiddels al een nieuwe sponsor. De Rotterdamse club neemt afscheid van Qurrent en verwelkomt Droomparken als hoofdsponsor.

Reclame uitgaven 2018

Nuon/Vattenfall is koploper als het gaat om reclame-uitgaven. Ook in 2017 stond de energieleverancier bovenaan als het gaat om uitgaven voor reclames. Ruim 11,6 miljoen euro werd in 2018 uitgegeven. Essent volgt op de tweede plaats en gaf 8,4 miljoen euro uit. In 2017 was Essent ook tweede. Dochter Energiedirect staat op de derde plaats en gaf 8,2 miljoen euro uit aan reclame in 2018. In 2017 stond het bedrijf op de vierde plaats. Het bedrijf heeft de positie gewisseld met Eneco dat nu vierde staat en 6,7 miljoen heeft uitgeven. De top 5 reclame uitgaven 2018 wordt afgesloten met ENGIE dat bijna 5 miljoen heeft uitgeven.

Bron: Nielsen Media Research / Energeia