Samenwerking Budget Energie en MediaMarkt

Budget Energie gaat de samenwerking aan met MediaMarkt en gaat per 01-01-2018 energiecontracten verkopen in de winkels. Budget Energie vervangt hiermee Essent die momenteel samenwerkt met MediaMarkt.

Budget Energie gaat een shop-in-shop concept hanteren en biedt in elke vestiging van de winkelketen, naar alle waarschijnlijkheid alleen 3 jaar vast contracten aan. Klanten die op deze wijze een contract afsluiten bij Budget Energie ontvangen een cadeaubon die gebruikt kan worden voor de aanschaf van artikelen in de MediaMarkt. De aanpak van Budget Energie is niet anders dan de samenwerking tussen MediaMarkt en Essent.

De samenwerking van Essent en MediaMarkt gaat terug tot medio 2012. Het televisieprogramma Radar besteedde in de uitzending van maart 2016 nog aandacht aan deze vorm van verkoop. Klanten werden niet gewezen op de wettelijke bedenktijd bij het afsluiten van een energiecontract in de MediaMarkt winkel. De Rechtbank Oost-Brabant besliste op 13 mei 2016 dat Essent in het gelijk stond en niet hoefde te voldoen aan de bedenktijd. De Consumentenbond had wel gevraagd om de consumentenbescherming. MediaMarkt stapt dus over naar Budget Energie en zal elk jaar de samenwerking evalueren.

Budget Energie maakt met deze samenwerking een grote stap. De stap is een logisch vervolg op het 50% belang dat het investeringsbedrijf Waterland Private Equity heeft genomen in Nuts Groep waar Budget Energie onderdeel van uitmaakt. Met MediaMarkt wordt een nieuw marketing kanaal aangeboord buiten de bestaande kanalen zoals prijsvergelijkers en veilingen voor collectieve contracten. Budget Energie timmert aan de weg en komt meermaals voorbij op radio en televisie. Budget Energie: “Doe er iets leuks mee”.