Vandebron

Vandebron het platform voor duurzame energie. Rechtstreeks energie afnemen bij lokale energieproducten. Een goeie prijs voor jou en een goeie prijs voor de lokale bronnen. Jouw keuze maakt het verschil of je een duurzame energiebron helpt of een traditioneel energieleverancier. De bronnen krijgen meer inkomsten en de mogelijkheid om verder te investeren. Zo kunnen we nog meer groene energie opwekken.

Sinds eind 2019 maakt Vandebron onderdeel uit van Essent.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Vandebron

Jouw keuze voor Vandebron maakt het verschil. Je krijgt energie van duurzame en lokale bronnen. De ‘bronnen’ ontvangen een eerlijke prijs.

Hoe werkt overstappen naar Vandebron?

 • In drie minuten heb je de aanmelding geregeld. Na de aanmelding heb je 14 kalenderdagen wettelijke bedenktijd.
 • Nadien gaan we jouw huidige contract opzeggen. Je hoeft zelf niets te doen.
 • Enkele dagen voor het moment van overstappen naar Vandebron ontvang je een verzoek om de meterstanden door te geven.
 • Van de overstap ontvang je ‘Goeie Energie’ van Vandebron.

Opzegvergoeding

De levering start wanneer het oude contract is afgelopen tot een maximum van 6 maanden. Loopt je contract langer en wil je overstappen naar Vandebron, dan komen eventuele boetes voor eigen rekening. Vandebron vergoedt geen boetes, tenzij andere schriftelijke afspraken zijn gemaakt.

Vandebron en duurzaamheid

Vandebron behoort tot de meest duurzame stroomleveranciers van Nederland. Wederom is de beoordeling in het onderzoek naar duurzaamheid een 9,6. Als leveringsbedrijf bepalen inkoop en levering van stroom het duurzame karakter. De inkoop is voor 69% windenergie. Vandebron levert 100% groene stroom, dit op basis van de mix: 85,2% wind, 13,4% biomassa en 1,4% zon.

Community Vandebron

De community Vandebron kiest bewust voor duurzaamheid. Rechtstreeks duurzame energie van de bron. Met het platform weet Vandebron het saaie product energie een smoel te geven en dat slaat aan. In 3 jaar tijd stapten meer dan 100.000 huishoudens over naar Vandebron. Klanten kunnen op de Open dagen kennis maken met hun energiebron. Samen met Sungevity, Tesla, Original Beans, Greenpeace en Landmarkt laat Vandebron zien dat duurzaamheid goed voor de wereld is. In 2015 goed voor 500 deelnemers en in 2016 waren dat er meer dan duizend. Dit jaar is de opzet verandert in kleinschaligheid. Niet één open dag, maar meerdere kleinschalige evenementen. Vandebron op tournee.

Elektrisch vervoer

Vandebron Slim laden biedt diensten aan die voor de gebruiker het elektrisch rijden gaan vergemakkelijken.

 • De laadpas geeft toegang tot alle publieke laadpunten in Nederland. De laadkosten worden geheel transparant inzichtelijk gemaakt. Vandebron rekent alleen een abonnement.
 • Met de Vandebron Slim laden app vind je eenvoudig en snel de laadpunten. Voordeel is dat voor parkeren bij deze laadpunten een koppeling is met de parkeerapp Parkmobile.
 • Thuisladen wordt toegankelijk gemaakt door het aanbieden van een laadpaal tegen inkoopprijs. Je betaalt zelfs geen maandelijkse abonnementskosten voor de eigen laadpaal.
 • Met Slim laden lever je een bijdrage aan het verder overbodig maken van fossiele elektriciteitscentrales en verdien je zelfs geld voor jouw bijdrage.

Slim laden

Met de dienst Slim laden gaat Vandebron bijdragen aan het in evenwicht houden van vraag en aanbod van elektrische energie. Op piekmomenten wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is, zorgen de elektrische auto’s voor de capaciteit om aan deze vraag te voldoen.

Vandebron ‘stapelt’ de capaciteit van de accu’s en kan aan Tennet (landelijk beheerder hoogspanningsnet) deze capaciteit aanbieden en ontvangt van TenneT een vergoeding. Door het gebruik van blockchain technologie wordt het mogelijk om de randvoorwaarden en verrekening van TenneT uit te voeren op de individueel niveau. Met deze nieuwe dienst wordt Vandebron een aggregator.

#Wijwillenhemweg

Vandebron geeft met het bod van 1 miljoen euro om de Hemweg centrale van Nuon te sluiten een duidelijke signaal. Wij willen een andere koers varen en grootschalige en vervuilende kolencentrales eerder gisteren dan vandaag sluiten. De medestanders Greenpeace, Triodos Bank, Stichting DOEN en burgerinitiatief Hete Kolen hebben ook 1 miljoen euro bijgedragen. De gemeente Amsterdam heeft ook een toezegging gedaan. Met ruim 40.000 supporters is reeds een bedrag van ruim 5,1 miljoen euro opgehaald. Nuon heeft tot op heden het aanbod afgewezen. Met de actie legt Vandebron wederom een sterke verbinding met de achterban.

Contact met Vandebron

 • De meeste gestelde vragen en het antwoord vind je op onze Servicepagina. Staat je vraag er niet bij, dan kan je contact met ons opnemen.
 • Je kan bellen naar 0880-444555 op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur. (vrijdag tot 17:00 uur) Op social media zijn we ook te bereiken.
 • Voor vragen per email: vragen@vandebron.nl.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Vandebron
Herengracht 545
1017 BW Amsterdam

Vandebron maakt onderdeel uit van Essent.

Nu besparen op energie.