Vattenfall

Nuon heet voortaan Vattenfall en levert energie aan ruim 2 miljoen klanten in Nederland. Het Zweedse Vattenfall wil binnen één generatie over op 100% groene energie. De groene stroom is vrij van CO2 uitstoot en je kan zelfs kiezen voor groen uit Nederland. We leveren niet alleen elektriciteit en gas maar ook warmte. Naast energielevering leveren wij ook diensten. Verlaag je energierekening met zonnepanelen. Vraag nu een informatie pakket aan. De Vattenfall Energie app geeft je inzicht in je verbruik en mogelijkheden voor besparing worden inzichtelijk. Omdat Vattenfall hecht aan een goede klantrelatie bieden wij Blijven Loont, een jaarlijks oplopende korting op de leveringstarieven voor stroom. Kijk op Vattenfall.nl voor jouw persoonlijk aanbod.

Aanbiedingen & Acties

Profiteer van de meest actuele aanbiedingen op Overstappen.

Overstappen naar Vattenfall

Hoe werkt overstappen naar Vattenfall?

We zorgen dat overstappen op energie van Vattenfall heel makkelijk is. In drie stappen is het geregeld.

 1. Je kiest het aanbod van Vattenfall dat bij jouw past.
 2. Binnen één week ontvang je de brief of email waarin de bevestiging van de aanvraag staat. In de welkomstbrief bevestigen we de ingangsdatum en je termijnbedrag.
 3. Na ontvangst van de bevestiging heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.
 4. Vattenfall zegt je huidige contract op. Dat scheelt jou werk. Gemakkelijk toch.
 5. De levering start op de ingangsdatum en wij vragen je de meterstanden. Deze geven wij door aan je oude leverancier.

Opzegvergoeding

Vattenfall vergoed meestal de overstapboete van je vorige leverancier. Daarbij gelden een aantal voorwaarden.

 • De boeten nemen we niet over, als je al een aantal keer hebt gewisseld. Of wanneer je binnen een maand weer bij ons vertrekt.
 • De vergoeding hangt af hoelang je kiest voor stroom en/of gas van Vattenfall.
  • Bij 1 of 2 jaar energiecontract, vergoedt Vattenfall maximaal € 50 per product.
  • Bij 3 jaar energiecontract, vergoedt Vattenfall maximaal € 125 per product.

Let op: De overstapkorting verschilt per actie van Vattenfall. Welk bedrag voor jou van toepassing is, staat in de voorwaarden van het specifieke actieaanbod van Vattenfall.

Vattenfall en duurzaamheid

Vattenfall is bewust van de transitie naar een duurzame energievoorziening en richt zich op veranderingen in het productieportfolio. In het jaarlijkse onderzoek naar duurzaamheid heeft Vattenfall een stijging laten zien. Vattenfall heeft nu een 4,7 voor duurzaamheid. Met een focus op elektriciteitsproductie door wind, focus op warmtenetten en het bijstoken van biomassa gaat Vattenfall verder met de verduurzaming van haar opwekkingsmiddelen. Doel is om binnen één generatie fossielvrij te zijn.

Vattenfall wind

Met 270 windmolens in Nederland is Vattenfall koploper in de productie en ontwikkeling van windenergie. Het grootste deel van de windmolens staat op land en 36 molens staan op zee. De windmolens zijn goed voor de levering van energie aan 300.000 huishoudens. In 2013 werd Windpark Prinses Alexia voltooid. Het park bij Zeewolde bestaat uit 36 windmolens die voorzien zijn van batterijen om elektriciteit op te slaan. Het park is de één na grootste van wind op land. In de Wieringermeer wordt samen met partners een windmolenpark van 100 molens ontwikkeld. De energieproductie is bij opening goed voor 85.000 huishoudens.

Vattenfall warmte

De restwarmte die vrij komt bij industriële processen, het opwekken van energie of afvalverbranding kan worden gebruikt. De warmte wordt via een ondergronds netwerk gedistribueerd naar woningen en gebouwen. Dit wordt stadswarmte of stadsverwarming genoemd. Vattenfall Warmte levert warmte in onder andere Amsterdam, Almere en Lelystad.

 • Amsterdam: Westpoort, Nieuw-West, Noord, Zuidas, Olympisch Kwartier, Zuideramstel, Zuidoost, IJburg. De warmte is afkomstig van het Afval Energie Bedrijf en de elektriciteitscentrale in Diemen.
 • Almere via een warmtenet welke gekoppeld is aan de elektriciteitscentrale in Diemen en het zoneiland Almere Noorderplassen.
 • Lelystad waarvan de warmte afkomstig is uit een WKK die gestookt wordt op biomassa. De WKK produceert warmte en elektriciteit.

Contact met Vattenfall

 • Je kan voor je vragen terecht bij de klantenservice voor consumenten.
 • Telefonisch contact kan via 0900-0808 op maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00 uur.

Voor algemene vragen over overstappen en energie kijk je op Veelgestelde vragen over energie.

Contactgegevens

Vattenfall
Postbus 41920
1009 DC Amsterdam

Nu besparen op energie.