Waar vind ik de hoogste welkomstpremie?

Welkomstpremies (kortingen) zijn niet voorbehouden aan de grote energieleveranciers als Essent, Eneco en Vattenfall (Nuon). Ook nieuwkomers zoals Oxxio, Vandebron, Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij bieden kortingen en vechten op de vrije energiemarkt om jou als consument. Vergelijken van energiecontracten geeft jou voordeel omdat leveranciers in het vergelijk bovenaan willen staan. Welkomstpremies ook wel cashbacks zijn het middel voor energieleveranciers om goedkope energiecontracten aan te bieden. Overstappen met een welkomstpremie geeft je nog meer voordeel. Bespaar honderden euro’s op energie.

Hoogste welkomstpremie of beste deal?

De hoogste welkomstpremie is niet meteen de voordeligste deal. Veel consumenten stappen ieder jaar over omwille van prijs. In de vrije energiemarkt loont het om te vergelijken tussen de verschillende aanbiedingen van energieleveranciers. Naast de actietarieven voor stroom en gas maken de welkomstpremies op de vaste contracten het lonend om over te stappen. Het vergelijken van het totaalplaatje is belangrijk bij het kiezen van een energiecontract. Wil je de beste energiedeal? Start met vergelijken van de energieleveranciers.

Stop met te veel betalen: kies vandaag nog een

Overzicht welkomstpremies  


Eneco korting € 175

Wanneer je nu kiest voor voor Eneco dan ontvang je een korting van € 175. Bovendien ben je 12 maanden lang verzekert tegen vaste lage tarieven voor stroom en gas. Hierdoor heb je zekerheid en geen last van eventuele prijsstijgingen. Hiernaast regelt Eneco de gehele overstap en ontvang je 100% groene stroom. Benieuwd wat je gaat betalen? Check dan de website van Eneco!


Energiedirect.nl korting € 150

Wanneer je kiest voor Energiedirect.nl 2 jaar Groene Stroom & Gas ontvang je een cashback van € 150. Met de lage tarieven ben je bovendien verzekerd van een scherp aanbod. Daarnaast heb je nog meer voordeel, 100% groene stoom en CO2 gecompenseerd gas. En na afloop van het jaarcontract ontvang je opnieuw een scherpe deal. Overstappen? Heel gemakkelijk! Ga naar de website van Energiedirect!


ENGIE 100% Nederlandse windenergie korting € 150

Wanneer je kiest voor WinWoonVoordeel van ENGIE ontvang je een korting van € 150 bovenop de aantrekkelijke tarieven. ENGIE levert jou 100% Nederlandse windenergie afkomstig van windpark de Riedpolder. Kies je ook voor gas? ENGIE doet een donatie aan de stichting Trees for All. Zij planten bomen in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten. Benieuwd wat je gaat betalen of meer weten? Ga naar de website van ENGIE!


Essent 1 jaar vast – korting € 200

Stap nu over naar Essent 1 jaar Groene Stroom en Gas Zeker en ontvang de speciale welkomstkorting. Met deze aanbieding ontvang je een scherp actietarief voor stroom en gas + € 200 welkomstkorting. Hierdoor heb je extra voordeel! Benieuwd wat je kunt besparen? En bereken jouw maandbedrag. Check dan de website van Essent!


Essent 3 jaar vast – korting € 250

Met Essent Zeker kies je voor vaste lage energietarieven gedurende de looptijd van 3 jaar. Bovendien ontvang je nu een extra korting van € 250. Kies ook voor Essent Zeker en ontvang de korting. Naast de korting en aantrekkelijke tarieven ontvang je 100% groene stroom. Aanmelden is heel eenvoudig en Essent regelt jouw overstap. Meer weten over deze aanbieding? Ga dan naar de website van Essent!


Oxxio cashback minimaal € 180 (oplopend tot € 260)

Wanneer je overstapt naar Oxxio 1 jaar Vast dan ontvang je minimaal een korting van € 180. De korting kan zelfs oplopen tot € 260. Daarnaast ben je verzekerd van vaste lage tarieven voor stroom en gas. De tarieven staan 12 maanden vast. Overstappen is zo geregeld. Dat neemt Oxxio uit volledig uit handen. Kies voor 100% Europese windenergie en de cashback van minimaal € 180. Benieuwd wat je gaat betalen? Check dan de website van Oxxio!


Powerpeers korting € 425

Wanneer je nu overstapt naar Powerpeers ontvang je tot wel wel € 425 aan welkomstkorting. Met het deelplatform van Powerpeers: Power to the People kies je jouw eigen duurzame stroombronnen uit Nederland. Daarnaast levert Powerpeers CO2 gecompenseerd gas, ook duurzaam. De tarieven staan 3 jaar vast en je hebt geen last van eventuele prijsstijgingen. Ook profiteren van dit aanbod? Ga naar de website van Powerpeers!


Pure Energie korting € 350

Wanneer je kiest voor de duurzame energieleverancier Pure Energie ontvang je een korting tot € 350. De tijdelijke actie geldt voor nieuwe klanten, zij ontvangen een korting van € 35 per aansluiting per jaar. Bij een vijfjarig energiecontract voor stroom en gas is je korting € 350. Je bent dan verzekerd van 100% groene stroom uit Nederland. Bovendien ben je ook duurzaam bezig met CO2 gecompenseerd gas. En overstappen? Dat regelt Pure Energie. Meer weten? Ga naar de website van Pure Energie!


Vandebron korting € 300

Met Vandebron kies je bewust voor groene en lokale energie rechtstreeks van de bron. Met de tijdelijke actie ontvang je een korting tot € 300. Je bent verzekerd van 100% groene stroom opgewekt in Nederland met windmolens, zonnepanelen of biomassa. Bovendien wordt je CO2 uitstoot verder gereduceerd door je gasverbruik ook te verduurzamen. Wil jij ook behoren tot de groep wereldverbeteraars? Of meer weten? Ga naar de website van Vandebron!

Vattenfall groene stroom korting € 155

Met de overstap naar Vattenfall gas en groene stroom ontvang je nu € 155 welkomstkorting. Je ontvangt 1 jaar vaste prijzen en hebt geen last van eventuele prijsstijgingen. Bovendien is de stroom duurzaam want deze is opgewekt in Nederland met wind, zon en water. Benieuwd naar het aanbod en wat je gaat betalen? Check dan de website van Vattenfall!


Vattenfall Powerdeal – korting € 200

Overstappen is een keiharde korting van € 200. Met Vattenfall Powerdeal ontvang je 12 maanden lang stroom en gas tegen vaste tarieven. Nadien ontvang je nog eens een oplopende korting tot 25% op stroom. En overstappen? Dat regelt Vattenfall voor jou! Ook profiteren van € 200 korting en direct 5% korting op stroom? Ga naar de website van Vattenfall!


Overstappen met welkomstkorting

Overstappen van energieleverancier is de laatste jaren populairder geworden omdat de angst om over te stappen is weggenomen. Overstappen is eenvoudig en je komt zeker niet zonder stroom of gas te zitten. Als de groep overstappers groeit, wat maakt dat overstappers wel overstappen? En ‘slapers’ of tegenwoordig loyale klanten het eigenlijk wel goed vinden? Overstappen is een individuele keuze. Als je wilt besparen op energie, dan loont overstappen. Waarom loont overstappen? Welkomstkortingen zijn gebruikelijk in de energiemarkt omdat partijen zich op prijs willen onderscheiden. In ons prijsvergelijk worden de welkomstkortingen meegenomen bovenop de lage actietarieven. Dat stimuleert energieleveranciers om scherpe aanbiedingen te doen met lage tarieven en kortingen, dan direct op de website van de leverancier.

Wat zijn welkomstpremies?

Welkomstpremies zijn een verzamelnaam voor (welkomst)kortingen of cashbacks die je ontvangt wanneer je overstapt via Overstappen. Energieleveranciers gebruiken welkomstpremies om nog goedkoper uit onze vergelijker te komen. De welkomstpremie wordt verrekend met je jaar- of eindafrekening. Welkomstpremies kunnen oplopen tot ruim € 300. In combinatie met een langere looptijd, zijn welkomstpremies nog hoger.

Hoe werkt een welkomstpremie?

Welkomstpremies ontvang je bij het afsluiten van een contract. De hoogte van de korting wordt bij een aantal leveranciers hoger naarmate je een hoger verbruik hebt. Bijvoorbeeld Oxxio en Nuon hanteren een hogere korting bij een hoger gasverbruik. Ook een langere contractperiode geeft vaak aanleiding tot een hogere korting. Toch blijft het jaarlijks overstappen het meest aantrekkelijk. Nadat het contract is afgelopen wordt de welkomstpremie in minder gebracht op de jaar- of eindafrekening. De daadwerkelijke uitbetaling is onderhevig aan de gestelde voorwaarden van de leverancier. Bijvoorbeeld standaard automatische incasso en de incasso dient altijd te slagen. Voortijdig overstappen naar een andere leverancier is ook aanleiding tot het niet uitkeren van de korting. Eventueel verrekende kortingen dienen terug te worden betaald bij een contractbreuk.

Cashbacks voor bestaande klanten

Slapers of ‘loyale’ klanten worden de energieleveranciers verleid met speciale verlengacties. Producten als ZekerDalen en BlijvenLoont geven een korting die hoger wordt naarmate de contractperiode langer duurt. De klant is vele jaren verder of dient een contract voor 3 jaar af te sluiten. Zijn deze producten interessant? Er zijn een aantal speciale voorwaarden te noemen. De klant dient altijd tijdig te betalen. Mislukt een automatische incasso, dan vervalt de korting. Kortingen worden alleen gegeven op de ‘kale’ stroomtarieven. Dus niet op de energiebelasting en btw, maar korting op de leveringskosten exclusief alle heffingen. Verder is er geen korting op de gastarieven en juist gas is gemiddeld de grootste post op de energierekening. Wat verder opvalt is dat loyaliteitskorting dermate gering is op het totale elektriciteitsverbruik dat het gewoon niet opweegt tegen jaarlijks overstappen met een welkomstkorting. Wees hiervan bewust en stap elkaar over met onze overstapservice.

Aanleiding overstappen

Overstappen van energieleverancier wordt voornamelijk gedreven door prijs omdat hiermee valt te besparen op de vaste lasten.

“Steeds meer mensen stappen over. En overstappers blijven overstappen. Daarmee dwingen ze energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen. Sommige Nederlandse consumenten kunnen 500 euro per jaar besparen op hun energierekening.” aldus de Energiemonitor 2019 uitgevoerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

In de periode april 2018 en april 2019 wisselden bijna één op de vijf huishoudens – bijna 1,6 miljoen van 8 miljoen huishoudens – van energieleverancier. Dat is een record: nog nooit waren er zoveel overstappers. Ruim 49% van de consumenten is de afgelopen drie jaren overgestapt. Het aantal consumenten dat nooit is overgestapt sinds 2015 sterk gedaald en blijft de laaatste jaren stabiel. In 2015 was 36% van de consumenten nog nooit overgestapt en in maart 2019 was dit gedaald naar 28%.

De prijs blijft voor consumenten veruit de belangrijkste reden om over te stappen naar een andere energieleverancier. (71%). Het aantal consumenten dat een welkomstcadeau noemt als motivatie om over te stappen is in 2019 gegroeid van 18% naar 21%. Ook duurzaamheid, de overstap naar een duurzame energieleverancier, laat de laatste jaren een lichte groei zien als overstapmotivatie.

Besparen op de maandelijkse kosten blijft de belangrijkste reden tot overstappen. Het ontvangen van een persoonlijk aanbod van de energieleverancier is tevens aanleiding tot vergelijken en overstappen. Met het aanbod op maat ontvang je een totaal aanbod op basis van jouw specifieke situatie. Ontevreden zijn over de service is een andere aanleiding tot overstappen. Tevredenheid over de huidige energieleverancier is tevens de reden om niet over te stappen. Als prijs voor de meerderheid van de overstappers doorslaggevend is, wat valt dan op. Twee vragen die je kan stellen. Wat wens je te besparen op energie? Wat verwacht je te besparen op energie? In 2019 wensen consumenten € 157 te besparen en is is de verwachte besparing € 120. Welkomstpremies compenseren ruimschoots deze bedragen. De drempel voor overstappen wordt behoorlijk verlaagd door de welkomstpremies.

Hoogte van welkomstpremies, prijsverschillen

Welkomstpremies zijn een korting die je ontvangt bij het afsluiten van een energiecontract voor een bepaalde tijd. De korting is een vast bedrag en wordt aan het einde van je contract uitgekeerd door jouw energieleverancier. De term cashback wordt tegenwoordig ook gebruikt voor de welkomstpremie. Houd er rekening mee dat voortijdig beëindigen van het contract leidt tot het niet uitkeren van de korting. De welkomstpremie maakt het aantrekkelijk om ieder jaar over te stappen. Maakt de welkomstpremie zo’n groot verschil met het vinden van de beste deal? Ja, welkomstpremies maken het verschil. Uit de resultaten van de ACM (Energiemonitor 2019) komen de verschillen tussen de energiecontracten duidelijk naar voren. Een momentopname in mei 2019 laat duidelijk de verschillen zien binnen en tussen de productgroepen.

 

Een consument die in mei 2019 een contract heeft voor onbepaalde tijd met een variabel tarief betaalt maximaal € 2.235 per jaar aan energie (elektriciteit en gas). Zou deze consument overstappen naar het goedkoopste contract voor één jaar tegen een vast tarief dan zouden de energiekosten slechts € 1.718 bedragen. De besparing kan dus oplopen tot € 517. Ook binnen de verschillende productgroepen is het vergelijken raadzaam en kan het leiden tot flinke besparingen.

De prijsverschillen worden veroorzaakt door de verschillen in energietarieven en het gebruik van welkomstpremies. Welkomstpremies zijn voor de energieleveranciers de mogelijkheid om hoger in de energievergelijker te komen. In het vergelijk wordt op basis van jouw persoonlijke situatie het totaalplaatje bepaald. Jouw energieverbruik, de leveringstarieven en het vastrecht alsmede de welkomstkorting zijn bepalend voor de meest voordeligste energieleverancier.

Beste energiedeal

Wil je de beste deal? Kijk met de energievergelijker hoeveel je kunt besparen en stap probleemloos over. Met één klik is jouw nieuwe energiecontract geregeld en ga je besparen. De besparing kan oplopen tot ruim 400 euro.

Overzicht verlopen acties

Onderstaande acties zijn afgelopen en op dit moment niet geldig. Wanneer de acties weer gelden, dan passen wij dat aan. Kijk naar de andere mogelijkheden om te besparen op energie. Gebruik de energievergelijker en bespaar tot € 400!


Budget Energie korting € 150

Wanneer je nu kiest voor Budget Energie 3 jaar Vast dan ontvang je een korting van € 150. Hierdoor heb je extra voordeel bovenop de vaste tarieven voor stroom en gas. Je hebt dus geen last van prijsstijgingen. Naast voordeel is deze deal 100% duurzaam. Budget Energie levert jou groene stroom en regelt de overstap. Meer weten of direct profiteren van het voordeel? Check dan de website van Budget Energie!


NLE korting € 210

Wanneer je kiest voor Nederlandse Energie Maatschappij ben je verzekerd van aantrekkelijke tarieven voor stoom en gas. NLE is de uitdager op de energiemarkt. Nu met ‘Kom erbij’ bonus tot € 210 bij een energiecontract. Alle stroom die NLE levert is 100% groen en opgewekt door windmolens. En overstappen? Dat regelt NLE volledig voor jou. Meer weten of bereken wat je gaat betalen? Check dan de website van NLE.


Oxxio cashback € 150

Wanneer je overstapt naar Oxxio 1 jaar Vast dan ontvang je minimaal een korting van € 150. Daarnaast ben je verzekerd van vaste lage tarieven voor stroom en gas. De tarieven staan 12 maanden vast. Overstappen is zo geregeld. Dat neemt Oxxio uit volledig uit handen. Kies voor 100% Europese windenergie en de cashback van € 150. Benieuwd wat je gaat betalen? Check dan de website van Oxxio!


Pure Energie korting € 300

Wanneer je kiest voor de duurzame energieleverancier Pure Energie ontvang je korting van € 300. De tijdelijke actie geldt wanneer je een contract afsluit voor 3 jaar. Je bent dan verzekerd van 100% groene stroom uit Nederland. Bovendien ben je ook duurzaam bezig met CO2 gecompenseerd gas. En overstappen? Dat regelt Pure Energie. Meer weten? Ga naar de website van Pure Energie!


Qurrent korting € 150

Wanneer je kiest voor Qurrent 3 jaar Prijs Zeker profiteer je van € 250 korting. Naast de korting ontvang je stoom en gas tegen inkoopprijzen. De tarieven staan vast en hierdoor heb je gedurende de contractduur geen last van eventuele prijsstijgingen. Kies ook voor de groenste energieleverancier. Meer weten? Ga dan naar de website van Qurrent!


Qurrent korting € 250

Wanneer je kiest voor Qurrent 3 jaar Prijs Zeker profiteer je van € 250 korting omdat we al 5 jaar op rij de groenste energieleverancier van Nederland zijn. Naast de korting ontvang je stoom en gas tegen inkoopprijzen. De tarieven staan vast en hierdoor heb je gedurende de contractduur geen last van eventuele prijsstijgingen. Kies ook voor de groenste energieleverancier. Al 5 jaar de groenste energieleverancier. Meer weten? Ga dan naar de website van Qurrent!

Gemakkelijk & Snel

  • Stap voor stap de beste deal
  • Op één plaats vergelijken van aanbieders

Direct Besparen

  • Beste deal door vergelijken van aanbieders die jou als klant willen
  • Bespaar honderden euro’s

Overstapgaranties

  • Overstappen biedt een onafhankelijke keuzehulp
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Wacht... Laat je deze maand echt honderden euro's liggen?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Regel je besparing in 5 minuten!

Kies nu de beste deal:

  • Exclusieve acties & aanbiedingen
  • 14 dagen bedenktijd