Waarom zou ik overstappen van energieleverancier?

Volgens de Autoriteit Consument & Markt kunnen consumenten die nooit zijn overgestapt ruim € 300 besparen op hun energierekening. Toch wisselt een kleine groep van consumenten van energieleverancier. Wat maakt dat deze wel overstappen en andere consumenten niet overstappen? Overstappen is een keuze! Die keuze komt voort uit de motieven die de overstappers hebben. En de ervaring die zij opdoen met overstappen. Zij zijn goed geïnformeerd en weten uit ervaring dat overstappen gemakkelijk en eenvoudig is.

Motieven

  1. Overstappen levert een financiële besparing op. Met de welkomstbonus en lagere tarieven pak je snel een voordeel van ruim € 300.
  2. Overstappen omwille van duurzaamheid. De bewustwording van consumenten dat sommige energieleveranciers echt duurzaam zijn.
  3. Overstappen omwille van (een gebrek) aan service. Een kleine groep consumenten stapt over omdat zij ontevreden zijn over hun (oude) energieleverancier.

Keuzes

Overstappen is uiteindelijk een individuele keuze. Je moet niet overstappen. De vragen die jij dient te beantwoorden zijn:

  1. Wil je overstappen? Je kan besparen of bijdragen aan een duurzamere energievoorziening.
  2. Kan je overstappen? De groep consumenten die ieder jaar overstapt, laat zien overstappen gemakkelijk en eenvoudig is.
  3. Wanneer wil je overstappen? Overstappen kan 24/7 in de online wereld. Heb je besloten om over te stappen, dan is juist actie nodig.

Actie

Je hebt (mentaal) de keuze gemaakt om over te stappen. Kijk op Overstappen voor de beste aanbiedingen en acties.