Wanneer kan ik het beste overstappen?

Overstappen kan op elk moment. Met een variabel contract kan je meteen overstappen en flink besparen door aantrekkelijke tarieven en een welkomstpremie. Heb je een vast contract? Wanneer is dan het beste moment om over te stappen? Bij de verschillende contracten die je met een aantal zaken rekening te houden.

Overstappen bij variabel contract

Als je een variabel contract hebt, dan kun je ieder moment overstappen. Wist je dat het overgrote deel van de consumenten een variabel contract heeft? Zij kunnen meteen besparen door over te stappen. Kijk op Overstappen voor de beste aanbiedingen en acties.

Overstappen bij vast contract

Als je een vast contract hebt, dan kun je een overstap gaan aanvragen vanaf het moment dat je contract binnen 2 maanden afloopt. Energieleveranciers zijn gebonden aan afspraken. Zij raadplegen het landelijke Contract Einde Register. Hierin kunnen zij precies zien wanneer je huidige contract afloopt. Contracten worden nooit vroegtijdig overgenomen binnen de termijn van 2 maanden. Je kan het beste overstappen wanneer je contract bijna afloopt. Om alles te regelen 6 tot 8 weken voor de einddatum van je energiecontract.

Als de einddatum van je huidige vast contract nog langer dan 2 maanden loopt, dien je te wachten. Anders wordt je contract door de nieuwe energieleverancier automatisch opgezegd en is er sprake van contractbreuk. In dit geval mag de energieleverancier een boete in rekening brengen. Heb je eventueel een beloofde welkomstbonus gekregen, deze wordt dan niet uitgekeerd. De welkomstbonus wordt in de meeste gevallen niet vergoed door de nieuwe energieleverancier.

Stop met te veel betalen: kies vandaag nog een betere deal

Gemakkelijk & Snel

  • Stap voor stap de beste deal
  • Op één plaats vergelijken van aanbieders

Direct Besparen

  • Beste deal door vergelijken van aanbieders die jou als klant willen
  • Bespaar honderden euro’s

Overstapgaranties

  • Overstappen biedt een onafhankelijke keuzehulp
  • Altijd 14 dagen bedenktijd