WoonEnergie neemt klanten van Robin Energie over

WoonEnergie onderdeel van Eneco neemt de klanten van leverancier Robin Energie over als gevolg van het faillissement van twee weken geleden. Robin Energie richtte zich op klanten met betalingsproblemen en beperkt besteedbaar inkomen.

Faillissement Robin Energie

De rechtbank Midden-Nederland sprak het faillissement uit omdat Robin Energie niet meer kon voldoen aan de betalingsverplichtingen. Oorzaak bleken problemen te zijn met het facturatiesysteem met als gevolg dat de cash flow ontoereikend werd om te voldoen aan de betalingsverplichtingen richting de Belastingdienst. Het facturatiesysteem was niet berekend op de groei van het bedrijf, aldus directeur Ronald Ruskauff.

Het faillissement betekende tevens de intrekking van de leveringsvergunning. Op dat moment startte de periode dat binnen 10 werkdagen een nieuwe leverancier gevonden diende te worden gevonden. Wanneer dit niet zou lukken, dan worden de klanten via een verdeelsleutel toegewezen aan de bestaande energieleveranciers. In de tussentijd wordt de levering van energie uitgevoerd door de netbeheerders. Uiteindelijk vond de curator in WoonEnergie een partij om de circa 25.000 klanten over te nemen.

WoonEnergie dochter van Eneco

WoonEnergie een dochter van Eneco heeft zich als koper van de klanten van Robin Energie opgeworpen. WoonEnergie richt zich op woningcorporaties en huurders, en heeft daarnaast ervaring met mensen in de schuldhulpverlening. De bestaande klanten van Robin Energie worden geïnformeerd over de overname en wat het voor hen betekent. Klanten gaan over op nieuwe leveringstarieven met nieuwe voorwaarden. Dat betekend dat klanten vrij zijn om op elk moment kosteloos op te zeggen met een opzegtermijn van 30 dagen.

Vergelijken en overstappen

Wat is slim om te doen? Bereid je voor door onze tips bij overstappen te lezen en ga nadien aan de slag met het doornemen van het nieuwe contract. Lees de voorwaarden door die bij dit contract horen en kijk naar de variabele leveringskosten en het vastrecht. Nu je de belangrijkste zaken hebt bekeken, is het raadzaam om te gaan vergelijken met de aanbiedingen die andere energieleveranciers hebben. Naast aantrekkelijke tarieven worden bij vaste contracten ook welkomstkortingen gegeven.

Wil je vergelijken en gaan voor de beste deal? Gebruik onze energievergelijker!